Pretty Hackathon på Mall of Scandinavia!

Upcyclade möbler och hållbar inredning går hand i hand. Myrorna och Prettypegs bjöd in dig till en heldag i hållbarhetens tecken tillsammans med 12 influencers. Det blev både stilsäkert, kreativt och humant. Vårt gäng av handplockade influencers med bakgrund inom design, inredning och möbelvård, visade på hur enkla IKEA-möbler på second hand-marknaden kan göras till ”musthaves” med enkla medel. Välkommen till Mall of Scandinavia.

Vi vill visa hur man med små medel kan ge möbler en personlig prägel och längre livslängd. Att öka användningsgraden på våra möbler är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför gjorde 12 influencers om 10 möbler med material från Prettypegs och Fredells byggvaruhus. Mitt i köpcentrumet kommer du kunna följa förvandlingen live eller själv delta i vår pysselhörna. Där kan du testa din kreativitet i mindre skala och delta i vår tävling. Vinn presentkort på Prettypegs och Myrorna!

Här kan du buda på möblerna från eventet.

Överskottet från försäljningen kommer gå direkt till Frälsningsarméns arbete mot människohandel. 

Våra handplockade influencers är:

Ida Hansson – @NordicRemake

Viktoria Holmgren – @BaraVickan

Malin Sylvan & Anna Mighetto – @MrsMighetto

Mimmi Staaf – @mimmistaaf

Madeleine Asplund Klingstedt – @AsplundKlingstedtInteriör

Elin Andersson – @ElinochAlva

Ellinor Halling – @ellinor_halling_design

Linda Hansson & Louise Lemming – @Vintagefabriken

Pernilla Jansson – @PernillasInteriör

 

Om samarbetet:

Detta är andra gången Myrorna och Prettypegs samarbetar för att uppmärksamma hållbar inredning. Ett första event gjordes i januari i år. Det var så uppskattat att vi nu valt att skala upp det och göra det publikt i samarbete med Mall of Scandinavia. Resultatet av Pretty Hackathon kommer sedan kunna köpas av allmänheten på auktion och överskottet kommer gå direkt till det viktiga arbetet mot människohandel. Förhoppningen är att öka intresset för hållbar inredning, och då framförallt att behålla sina möbler längre än man gör idag.

– Utmaningen idag ligger inte i att producera möbler som håller i 20 år, utan snarare i att vi ska vilja behålla våra möbler längre än vi gör idag. När man lägger lite extra kärlek på möbeln, genom att till exempel måla om den eller bara byta ut ben och knoppar får den plötsligt nytt liv och vi behåller den längre. I slutändan gör det väldigt stor skillnad för miljön att använda möbler som redan finns – istället för att köpa nyproducerat, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

– Vi vill visa att begagnade möbler kan ge hemmet ett högt designvärde. Då är det perfekt att samarbeta med Prettypegs! Inredningstrenden just nu är personlig och genom att handla second hand kan man få möbler och prylar med en unik touch, särskilt om man gillar att pyssla med sina saker. Men även för de som inte orkar göra så stora ingrepp, det räcker ju med små justeringar. Dessutom finns det en stor klimatnytta i att handla hållbart! En nyproducerad soffa, till exempel, orsakar i genomsnitt 300 kilo i koldioxidutsläpp, säger Lotta Kökeritz, Myrorna.

 

Relaterat

Så gör du: Hyllan och dova pallarna i grafiska hudtoner från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

Så gör du: Hyllan och dova pallarna i grafiska hudtoner från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

En glasvas med snäckor blev till en hudnära möbelgrupp med skira rosa och beige toner. Ordinära pallar och bokhylla får nytt djup med…

Läs mer


Elsa Billgrens second hand-klappar!

Elsa Billgrens second hand-klappar!

Förra veckan besökte Elsa Billgren en av våra butiker i Stockholm för att köpa julklappar till sina nära och kära. Den här veckan…

Läs mer


Så gör du: grå stramhet ger varm inramning

Så gör du: grå stramhet ger varm inramning

Grått. Det finns en anledning till att grått har blivit en moderna färg. Snyggare inramning av vackra ting får man leta efter. Den…

Läs mer