Fem anledningar till varför du ska köpa jeans och denim second hand!

Att handla denim och jeans second hand istället för nyproducerat är verkligen en miljövänlig insats. Att tillverka och producera ett par nya jeans kostar väldigt mycket i naturresurser och utsläpp. Dessutom innehåller nya jeans obehagligt mycket gifter.  Ett par tvättade second hand-jeans är den bästa investeringen du kan göra för jorden, din stil och din kropp!

Fem anledningar till varför du ska välja second hand i första hand när du ska handla jeans:

  1. Du sparar 11 000 liter rent sötvatten när du köper begagnade jeans istället för nya. Det är hela 70 st sköna bad i rent vatten.
  2. För att tillverka ett par nya jeans går det åt 1,9 kilo kemikalier! Mycket av det följer med jeansen hem och hamnar på din kropp. Ett par second hand-jeans som tvättats ett gäng gånger är bra mycket fräschare än ett par nytillverkade!
  3. 70% av ett plaggs klimatpåverkan sker under själva produktionen. Handla det som redan producerats en gång för att inte påverka klimatet ännu mer.
  4. Svenskarna lämnar in mycket jeans till oss på Myrorna – därför är det ganska lätt att hitta kvalitets- och märkesjeans i butikerna. Våra jeanspriser är också lägre än nyhandeln, bra va?
  5. Hos oss kan du ofta hitta unika jeans som blivit perfekt slitna eller modeller som blivit trendiga igen. Originalen sitter alltid bäst, eller hur?