Fem anledningar till varför du ska köpa jeans och denim second hand!

Att handla denim och jeans second hand istället för nyproducerat är verkligen en miljövänlig insats. Att tillverka och producera ett par nya jeans kostar väldigt mycket i naturresurser och utsläpp. Dessutom innehåller nya jeans obehagligt mycket gifter.  Ett par tvättade second hand-jeans är den bästa investeringen du kan göra för jorden, din stil och din kropp!

Fem anledningar till varför du ska välja second hand i första hand när du ska handla jeans:

  1. Du sparar 11 000 liter rent sötvatten när du köper begagnade jeans istället för nya. Det är hela 70 st sköna bad i rent vatten.
  2. För att tillverka ett par nya jeans går det åt 1,9 kilo kemikalier! Mycket av det följer med jeansen hem och hamnar på din kropp. Ett par second hand-jeans som tvättats ett gäng gånger är bra mycket fräschare än ett par nytillverkade!
  3. 70% av ett plaggs klimatpåverkan sker under själva produktionen. Handla det som redan producerats en gång för att inte påverka klimatet ännu mer.
  4. Svenskarna lämnar in mycket jeans till oss på Myrorna – därför är det ganska lätt att hitta kvalitets- och märkesjeans i butikerna. Våra jeanspriser är också lägre än nyhandeln, bra va?
  5. Hos oss kan du ofta hitta unika jeans som blivit perfekt slitna eller modeller som blivit trendiga igen. Originalen sitter alltid bäst, eller hur?

Tagga @myrorna

Relaterat

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer


Ta hand om dina jeans så de räcker länge

Ta hand om dina jeans så de räcker länge

När ett par jeans kostar 70 badkar med dricksvatten att tillverka är det viktigt att man tar hand om dem väl så att…

Läs mer


Nyöppnad butik i Stockholm city!

Nyöppnad butik i Stockholm city!

På Mäster Samuelsgatan 49, mitt i shoppingens centrum, snabbspolas nu utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Den 25 februari öppnade vi vår nya…

Läs mer