Myrorna Upgrade by Sanna

Tillsammans med kreatören Sanna Evers vill vi inspirera dig och fler att använda mer, lite längre – så nu presenterar vi Myrorna Upgrade. Sanna har bland vårt basutbud valt möbler som med lite lätt uppfräschning mer kommer till sin rätt.

Det mesta vi säljer kan användas som det är. De möbler vi väljer att sälja i våra butiker är ofta av riktigt trä, gjorda med hantverksskicklighet och av bra kvalitet, men en del har fått en törn på sin långa livsresa. Stolar, byråer och bord med några år på nacken kan trots enstaka repor ändå vara vackra. Det handlar inte om några dyrbara antikviteter men möbler av god hantverksmässig kvalitet. Träslaget är bara en aning out of fashion och ytan har fått ett lite störande slitage.

bilder före diy

Myrorna Upgrade i färgsprakande version

Genom Myrorna Upgrade vill kreatören och stylisten Sanna Evers förvandla dessa möbler till något nytt och uppdaterat. Färgkartans mångfald har varit en inspirationskälla till denna utställning som visar allt från ett knallgrönt skrivbord med guldfärgade knoppar till en orangefärgad karmstol där sitsen fått ett kretongtyg med blommor och fåglar. Allt målat och sammansatt av Sanna.

Auktion 13.30

13.30 påbörjas auktionen av kollektionen Myrorna Upgrade by Sanna.
Claes Moser och Anna-Kaisa Summanen Öhgren leder auktionen som sker i butiken.

upgrade färg

Sanna Evers har inspirerats av och använt Caparols färgkartor.

 

Myrorna upgrade skrivbord

Det oansenliga skrivbordet har fått ett sprakande nytt liv med gröna toner från Caparol. Oase 100. Matt lackfärg

Ett eldorado av mustiga färger. Möblerna och väggen är målade med Caparols nya färgkollektion som tagits fram i samarbete med Sköna Hems inredare. Vägg, nr 23 JOY. Möbler, nr 04 VEDURE.

 

Med nytt tyg till stolsitsen och en ton i ton-färg från Caparol har den gamla karmstolen fått sina vackra mönster framhävda i ett nytt ljus. Cameo 160. Matt lackfärg

Svartvitt i hemmet är tillbaka. Och visst får den här byrån mer pondus i sin nya kostym? Sanna har använt två färger från Caparol och nya knoppar. Svart Musta. Matt lackfärg. Beige Gnister 50. Matt lackfärg

Beige och hudtoner gav den här hyllan en diskret men vacker fond för hyllans innehåll. Sanna har valt olika nyanser från Caparol. Cameo 70 och Cameo 80.

Om Sanna Evers

Namn: Sanna Evers

Ålder: 52 år

Bakgrund: PR-konsult, designer av det egna varumärket EverSilver, stylist och kreatör.

Bor:  Villa Akleja i Vaxholm tillsammans med Antikrundans konstexpert Claes Moser. Ett sekelskifteshem skapad av konstnären J.A.G Acke och hans hustru Eja Topelius.

Aktuell med: Myrorna Upgrade by Sanna.

 

sanna upgrade

Om Möblerna

Myrorna Upgrade by Sanna görs i samarbete med Caparol. Samtliga kulörer, färger och grundfärger kommer från dem. Vid möblernas utställning kommer du hitta information om vilka kulörer som använts och vilken typ av färg. Beskrivning och steg för steg med tips från Caparols experter kommer finnas här efter den 20 oktober.

Möblerna har plockats direkt ur sortimentet och uppgraderats av Sanna i hennes ateljé i butiken.

Myrornas idé är att sprida ett ”DIY-koncept” för att inspirera svenskarna att använda mer. Sanna vill även passa på att få in mer färg i svenskarnas hem och bjuder på färgsprakande och upplyftande miljöer som visar hur bra färg gör sig i olika sammanhang.

Relaterat

Hem & Prylar stol

Så gör du: Färgstarka och stilrena matsalsmöblerna från Upgrade by Sanna Evers

Ett orange kretongtyg inspirerade Sanna Evers till en färgstark matsalsgrupp där form och mönster får ta plats. Vackra sniderier fick lyftas fram i…

Läs mer


Kläder

Börja brodera! Inspireras av experten som hittar materialet second hand

Hösten är snart här och det är dags för nya tag och nya projekt. Varför inte testa att börja brodera? En gammal handarbetesteknik…

Läs mer


Hem & Prylar DIY designmöbler av second hand

Buda på designmöblerna som skapades av influencers under en dag!

Vi bjöd till Gör-det-själv fest i hållbarhetens tecken! Under några timmar fick tolv influencers gå loss på tio IKEA-möbler från Myrorna som var i…

Läs mer