Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Upgrade, DIY, kreativt återbruk eller remake som det också heter handlar om att uppgradera plagg och förlänga livslängden på saker genom att ta tillvara på det som finns och göra något nytt och unikt av det!

Monika Kichau fick en idé om att skapa en kuvertväska så hon letade fram en begagnad necessär på vår väskavdelning som form- och måttmässigt passade perfekt ihop med en virkad duk. Nedan delar hon med sig om hur hon gick tillväga med denna genialiska, snygga och enkla remake som dessutom bara tar en halvtimme! Win win!

”Idag finns fler virkade dukar än konsumenter och bakom varje vacker, handvirkad duk ligger det timtal av hantverk. Men så kom jag på en grej – vad händer om vi tar den där bordsduken och tänker utanför ramarna för användningsområdet?” berättar Monika Kichau.

”På Myrorna ser jag ofta massa virkade bordsdukar men då det inte riktigt är min inredningstil har jag liksom ingen användning för dem. Om man ser till influenser från modehusen inför våren och sommaren spås det att virkade och stickade plagg och accessoarer gör intåg på modescenen. Därför kändes det extra kul att ge mig in i att skapa min egna virkade väska av bordsduken från Myrorna.”

Du behöver:
Necessär eller plattare väska.
Virkad duk.
Nål.
Tråd med knut längst ner för fäste.
Knappnålar.

Gör såhär:
Lägg duken på ett bord och lägg väskan du ska klä in på den övre delen av duken. Täck väskan med duken kant-mot-kant och nåla ihop sidorna och de delar som ska sys ihop. Börja med att sy ihop sidorna med dubbelsytråd med tråckelstygn, gärna två varv. Fäst duken i den befintliga sömmen i väskans öppning där dragkedjan löper med kaststygn – detta gör att duken sitter fast på väskan. Klart!

 

Se Monikas instruktionsfilm hur du syr en egen kuvertväska:

 


”Kombinationen med väskans poppiga färg mot den ljusa duken gjorde att det virkade mönstret kom fram ännu mer.” säger Monika Kichau. Så snyggt säger vi!

Men, hur stylar man sin virkade väska på bästa sätt? ”En virkad väska matchas snyggt med blåjeans, oversize skjortor och blusar, böljande lin- och bomullsklänningar och mycket annat!” berättar Monika.

Läs mer om Monika Kichau här och följ henne på Instagramkontot @monikakichau där hon delar med sig av fler stylingtips och inspirerar med sin oklanderliga stil!

Relaterat

Så gör du: Matsalen i Sköna hems trendfärger för 2019 från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

Så gör du: Matsalen i Sköna hems trendfärger för 2019 från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

En möbelgrupp från förra sekelskiftet fick en helt uppdaterad färgskala som flirtar med dåtidens nyanser. Även här är det bara lite färg och…

Läs mer


DIY – Drömmigt dockhus till perfekta barnrummet

DIY – Drömmigt dockhus till perfekta barnrummet

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur man gör Elin Anderssons pastelliga dockhus för fin hylla i barnrummet. Med små medel…

Läs mer


DIY -Så gör du en gammal byrå till en designdröm

DIY -Så gör du en gammal byrå till en designdröm

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer