Hållbara julbord – såklart!

Julens månad är snart här så låt oss prata dukning! Den är ju nästan lika viktig för stämningen, samvaron och matupplevelsen som själva maten. Här kommer våra egna bästa tips för juldukningen.

Använd duk.

Duken ramar in känslan av festlighet och och högtid. Gamla fina dukar av god kvalitet finns det gott om i våra butiker! Ett annat tips är att fråga snällt och be att få ta en titt i en släktings linneskåp. En del kan ha skatter i linneskåpet som bara väntar på att användas i nya sammankomster.

Tema, inte serier.

Duka gärna med udda porslin för en kreativ känsla, men välj ett tema att hålla dig till. Det kan vara en färg, ett mönster, ett material eller en viss form.

duka upp till jul

Foto Karin Bohlin

Prydnad på bordet.

Mjuka upp med figuriner, låga vaser och ljusstakar. Använd enkla gröna kvistar, en grankvist eller mistel till exempel för julkänslan.

Du bestämmer hur julen ska se ut.

Sparsmakat eller all-in. Allt i vitt, färgglatt eller gammaldags jul i juteväv. Bara du och din smak bestämmer hur julen ska se ut!

julbord

Foto: Karin Bohlin

Välkommen att handla allt för julen i någon av våra butiker eller i vår webbshop! Lämna även in det du inte längre använder i våra butiker som kan säljas vidare och glädja någon annan.

Följ oss på Instagram för daglig inspiration och spännande samarbeten.

Relaterat

Funktionsanpassade festkläder!

Funktionsanpassade festkläder!

Tillsammans vill vi göra världen festligare för fler! Nu lanseras second hand-kollektionen med funktionsanpassade festkläder. En kollektion som utvecklats i samarbete med Särnmark…

Läs mer


DIY: fem finurliga tips på personliga julklappar

DIY: fem finurliga tips på personliga julklappar

Visst är det så att personliga julklappar är allra roligast att både ge och få! Att välja ut en present second hand visar…

Läs mer


Hållbart mode för vinterns alla fester!

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Oavsett om det gäller släktmiddag, nyårsfest eller kompishäng med kalasstämning så kräver alla sin outfit för den rätta festkänslan. Passa på att förbereda…

Läs mer