Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

Även om det i dessa tider blir en fest i mindre skala så hindrar det väl inte att klä upp sig! Och du behöver inte ens köpa en ny outfit. Du kan piffa upp valfri topp med hjälp av limpistol eller med symaskin. Både billigt och hållbart! Häng med!

Stil 1: Fixa en exklusiv röda mattan-look med ett linne, en kedja (kan vara ett trasigt halsband t ex) nål och tråd.

Gör så här: Klipp försiktigt av axelbandets ena fäste. Trä det igenom länken och fäst igen med några små stygn. Klart!

Stil 2: Blinga mest i nyårsnatten! Du behöver valfri topp, sax, dekorband med strass (håll inte igen här!) och en limpistol.

Gör så här: Lägg ut dekorbandet längs halslinningen och klipp av lagom längd. Lägg en limsträng på tyget där bandet ska fästas, pilla noggrant fast bandet och låt torka. Voilá! Såklart du kan sätta fast ännu mer! Har man väl börjat är det svårt att sluta, och inte kan en ha för mycket glitter?

Stil 3: Skjortkragar med attityd!  Du behöver valfri skjorta, dekorstenar i färg för att göra ett lysa upp rummet eller pärlor i vitt för en sobrare look och en limpistol.

Gör så här: Lägg ut pärlorna på kragen för att se hur tätt du ska lägga dem, eller i ett mönster om du föredrar. Sätt lite lim under pärlan och tryck fast på tyget och låt torka. Wow! Så mycket effekt för sån liten insats! Det gillar vi!

Stil 4: Vårt snabbaste tips! Du behöver en topp, en linne eller en skjorta, ca 1 m dekorband, sax, och en säkerhetsnål.

Gör så här: Knyt en rosett av dekorbandet. Måtta in på toppen där du tycker det ser fint ut. Ta säkerhetsnålen från baksidan av tyget och nåla fast rosetten. Snabb, snabbare, snyggast!

Stil 5:

Har du lite mer tid och tålamod kan du transformera en vardaglig skjortklänning till julens finaste bärbara paket! Allt du behöver är dekorband, sax, måttband/linjal, knappnålar, synål och tråd. Har du en symaskin är det ett plus

Gör så här: Mät och nåla fast bandet och klipp av där du behöver. Räkna med 1 cm sömsmån för invik  vid ändarna. Glöm inte att själva rosetten behöver ca 30 cm band för att knytas snyggt.

Avsluta banden naturligt i axelsömmen och ärmhålet.

Vik in kortändarna på banden och nåla  kant med axelsömmen och ärmhålet.
Sy sedan för hand eller  vändsy från avigsidan med symaskin. Vänd sen  bandet rätt och fortsätt att nåla fast det på plagget.

I skjortans framkant viker du bandet runt på baksidan, så att det ser snyggt ut om du har  den uppknäppt.

Symaskin eller handsömnad.

Tänk på  att nåla tätt med knappnålar för att hålla bandet på plats. Längre stygn blir snyggast!
Väljer du att sy för hand, använd enkla stygn för en fin handarbetad look.

Det vågräta bandet på skjortan sys på helt och hållet, medan det lodräta avslutas där  banden möts för att kunna knytas.

It’s a wrap!