DIY – Så skapar du en magisk boklåda av en enkel hylla

DIY boklåda barnrum mrsmighetto

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur man skapar Mrs Mighettos ikoniska boklåda för barnens alla böcker! Ett av Myrornas uppdrag är att få svenska folket att återanvända mer. Därför teamade vi upp med Prettypegs och bjöd in ett gäng handplockade influencers som fick i uppgift att göra om en second hand-möbel. Med små medel och en gnutta kreativitet kan vilken begagnad möbel som helst få en personlig prägel och längre livslängd. Nu har det blivit din tur att pröva!

Du behöver:

  • IKEA Flisa barnpall 24 x 24 x 28 cm och hylla Metod 60 x 38 x 40 (ca 80 kr på Myrorna)
  • From Prettypegs: 4 x Estelle raw 480 (799 kr), 4 x  Estelle raw 300 (ca 749 sek ), 3 x Bodil Ø18 brass knob (237 kr)
  • Från järnhandel: Alcro träfärg halvblank i nyanserna Anis och Mortel, sandpapper, penslar, matt lack (transparent), tapetklister, skalpell, lim, maskeringstejp (ca 300 kr)
  • Tapet Circus från Mrs Mighetto (600 kr)

Så gick @mrsmighetto tillväga:

Projektet började med att de gamla benen på pallen skruvades av. Sedan slipades och torkades hyllan och pallen för att kunna målas om. De nya benen skruvades fast på både pall och hylla och målades sedan om i samma blå färg. På hyllans inre sidoväggar klistrades tapet samt figurer urklippta från tapeten fast på pallens ovansida samt på hyllan. Som sista touch fästes tre mässingsknoppar på sidan av hyllan.

Om Anna Sylvan och Malin Mighetto:

Mrs Mighetto är ett svenskt framgångsrikt varumärke. Företaget grundades 2014 och är beläget i Stockholm. De erbjuder främst posters och olika tapeter med deras drömliknande illustrationer. Karaktärerna är sagoinspirerande, i ett Skandinaviskt perspektiv, som får betraktaren att drömma sig bort till Mighettos magiska värld.

Hemsida: www.mrsmighetto.se
Instagram: @mrsmighetto

Relaterat

DIY – Gör en egen skandinavisk fårskinnspall med hög gullighetsgrad!

DIY – Gör en egen skandinavisk fårskinnspall med hög gullighetsgrad!

Vi ger dig den enkla DIY-guiden för hur man gör läderdesignern Ellinor Hallings lekfulla fårskinnspall. Har du en gammal IKEA-pall så har du…

Läs mer


DIY – Så gör du om en gammal skolbänk

DIY – Så gör du om en gammal skolbänk

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer


Så gör du: Falurött och allmoge i det nya 20-talet

Så gör du: Falurött och allmoge i det nya 20-talet

Det moderna skåpet, numera en klassiker som går att skapa av vilket äldre dussinskåp som helst! Sanna väljer ett slitet och trist skåp,…

Läs mer