DIY – Så skapar du en magisk boklåda av en enkel hylla

DIY boklåda barnrum mrsmighetto

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur man skapar Mrs Mighettos ikoniska boklåda för barnens alla böcker! Ett av Myrornas uppdrag är att få svenska folket att återanvända mer. Därför teamade vi upp med Prettypegs och bjöd in ett gäng handplockade influencers som fick i uppgift att göra om en second hand-möbel. Med små medel och en gnutta kreativitet kan vilken begagnad möbel som helst få en personlig prägel och längre livslängd. Nu har det blivit din tur att pröva!

Du behöver:

  • IKEA Flisa barnpall 24 x 24 x 28 cm och hylla Metod 60 x 38 x 40 (ca 80 kr på Myrorna)
  • From Prettypegs: 4 x Estelle raw 480 (799 kr), 4 x  Estelle raw 300 (ca 749 sek ), 3 x Bodil Ø18 brass knob (237 kr)
  • Från järnhandel: Alcro träfärg halvblank i nyanserna Anis och Mortel, sandpapper, penslar, matt lack (transparent), tapetklister, skalpell, lim, maskeringstejp (ca 300 kr)
  • Tapet Circus från Mrs Mighetto (600 kr)

Så gick @mrsmighetto tillväga:

Projektet började med att de gamla benen på pallen skruvades av. Sedan slipades och torkades hyllan och pallen för att kunna målas om. De nya benen skruvades fast på både pall och hylla och målades sedan om i samma blå färg. På hyllans inre sidoväggar klistrades tapet samt figurer urklippta från tapeten fast på pallens ovansida samt på hyllan. Som sista touch fästes tre mässingsknoppar på sidan av hyllan.

Om Anna Sylvan och Malin Mighetto:

Mrs Mighetto är ett svenskt framgångsrikt varumärke. Företaget grundades 2014 och är beläget i Stockholm. De erbjuder främst posters och olika tapeter med deras drömliknande illustrationer. Karaktärerna är sagoinspirerande, i ett Skandinaviskt perspektiv, som får betraktaren att drömma sig bort till Mighettos magiska värld.

Hemsida: www.mrsmighetto.se
Instagram: @mrsmighetto

Relaterat

Så gör du: grå stramhet ger varm inramning

Så gör du: grå stramhet ger varm inramning

Grått. Det finns en anledning till att grått har blivit en moderna färg. Snyggare inramning av vackra ting får man leta efter. Den…

Läs mer


DIY – Förvandla ett väggskåp till en vintageinspirerad sekretär

DIY – Förvandla ett väggskåp till en vintageinspirerad sekretär

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur du enkelt kan förvandla Eket väggskåp från IKEA till en vacker platseffektiv sekretär i…

Läs mer


DIY – Så uppgraderar du ett gammalt kakelbord från 70-talet till stilsäkert 2010-tal

DIY – Så uppgraderar du ett gammalt kakelbord från 70-talet till stilsäkert 2010-tal

DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

Läs mer