Skådespelerskan Alicia Agneson lyfter den sociala nyttan med att handla ideell second hand.

När skådespelerskan Alicia Agneson, känd från bland annat serierna Clark och Vikings, ska handla kläder väljer hon alltid second hand. Och nu slår vi våra ”shoppingpåsar ihop” med Alicia för att uppmärksamma den sociala nyttan med att välja ideell second hand i första hand.

Alicia Agneson utanför Myrornas butik på Adolf Fredriks kyrkogata 5 i Stockholm. Foto: Jakob Johansson.

Att ta ställning mot fast fashion-branschen och sluta köpa nyproducerat är något som vi på senare år kunnat se allt fler influencers och andra kända profiler stoltsera med i sina kanaler. Den världsberömda skådespelerskan Alicia Agneson bestämde sig själv för flera år sedan att bara shoppa ”pre-loved”, det vill säga återanvända kläder. Nu krokar hon arm med oss på Myrorna för att genom filmer i sociala medier uppmärksamma fler på de stora vinsterna med ideell, cirkulär konsumtion.

– För mig betyder second hand inte bara ansvarsfull konsumtion, utan även en möjlighet att använda sin fantasi – att hitta just din stil. Alltså inte vad modehusen säger åt oss utan vad som just du blir glad av att bära., säger Alicia.

”Ganska magiskt skulle jag säga”

När du handlar eller lämnar in något hos oss på Myrorna, är det inte bara klimatet som tar ett skutt i rätt riktning, utan hjälper även medmänniskor som lever i utsatthet. Hela vårt ekonomiska överskott går nämligen till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, något som Alicia Agneson hoppas att fler ska få upp ögonen för:

Foto: Jakob Johansson.

Jag vill såklart inspirera så många som möjligt, men också visa att Myrorna gör så mycket mer än att ta emot saker och sälja second hand. Det är en stor cirkel, som går runt och inte har något slut. Så många människor i alla åldrar får hjälp av projekten de möjliggör genom sin försäljning. Du kan alltså hitta fantastiska kläder och hjälpa medmänniskor när du handlar. Ganska magiskt skulle jag säga.

Klippen med Alicia Agneson, som vi spelat in tillsammans med fotografen Jakob Johansson och skådespelaren Victor Lenas, kan du ta del av i våra sociala flöden på Instagram, Facebook och YouTube. Vill du veta mer om vad den sociala nyttan egentligen innebär, finns mer info här.

Tack för att du handlar hållbart och medmänskligt! ❤️

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer


Elsa Billgrens second hand-klappar!

Elsa Billgrens second hand-klappar!

Förra veckan besökte Elsa Billgren en av våra butiker i Stockholm för att köpa julklappar till sina nära och kära. Den här veckan…

Läs mer


Inred med Johanna Tjäder!

Inred med Johanna Tjäder!

Inspiratören Johanna Tjäder visar hur man kan inreda med second hand för att skapa ett personligt hem med dekorativa blickfång. Allt bestående av…

Läs mer