Inred personligt och ombonat med Mosebacke!

”För att skapa ett personligt och ombonat hem behövs detaljer.” berättar Sebastian Bergström, känd som @mosebacke på Instagram. Hans hemtrevliga och härliga hem inspirerar till att inreda med mycket hjärta, färger, mönster och unika detaljer. Allt second hand förstås!

Vi fick ta del av Sebastians trendspaningar framåt, höra vad han har på sina inköpslistor och få konkreta tips på hur man kan tänka när man inreder sitt hem med second hand!

”Det finns ingen bättre plats att leta på än second hand. Jag tittar alltid på hyllor med glas för att se om jag kan hitta något som kan funka som vas eller ljuskoppar. Hyllan med porslinsfigurer är skattkammaren. Här kan det finnas så vackra detaljer som målade snäckor, fåglar, fat, lerfigurer – allt möjligt fint som är de perfekta detaljerna som gör inredningen kul och personlig!”
”Jag tycker inte alltid att saker behöver ha en funktion. Jag köper ofta små fat, skålar eller andra saker enbart för att jag tycker om formen eller färgen. Sedan får de stå på en hylla, vara en del i ett stilleben, ligga ovanpå en bok eller så.

Böcker är den bästa inredningsdetaljen. Jag har byggt upp i princip hela min boksamling second hand där jag köpt böcker om konst, inredning och trädgård. Jag bläddrar i dem ibland för att få inspiration, men oftast köper jag en bok för att jag tycker om omslaget och färgen.””Jag spanar alltid efter saker som är lite operfekta. Koppar, skålar och kannor som är handmålade, drejade och skapade med lust. Oftast har de någon härlig stämpel undertill i stil med ”Åke 79” och då känns det ju extra kul att få ge ett sådant unikt föremål en plats i sitt hem!

Något annat jag alltid letar efter är fat i speciella former, dukar, gardiner och textil i fina mönster. Hittar jag ett tyg jag tycker om köper jag det. Man vet aldrig när man kan få användning av det!”

Se mer av Sebastian och hans fantastiska hem på hans Instagramkonto @mosebacke!

Relaterat

I samarbete med Tuvessonskan!

I samarbete med Tuvessonskan!

Den trefaldiga kokboksförfattaren och matkreatören Julia Tuvesson är matkreatören och kokboksförfattaren som skrivit böckerna ”Plåtmat”, ”Käka Grönt” och ”Brynt smör”. Hon bor i…

Läs mer


Modemedveten med Monika Kichau!

Modemedveten med Monika Kichau!

Till vårens första modekampanj har vi bjudit in Monika Kichau, stylist, modevetare och stilinspiratör! Bland Monikas stylistuppdrag räknas Gokväll i SVT där hon…

Läs mer


Inred med Johanna Tjäder!

Inred med Johanna Tjäder!

Inspiratören Johanna Tjäder visar hur man kan inreda med second hand för att skapa ett personligt hem med dekorativa blickfång. Allt bestående av…

Läs mer