#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss och passade på att lära känna henne lite bättre.

Hej, berätta mer om vem du är!

– Jag är en yatzy- och pastaälskande 30-åring från södra Norrland som numera bor i Sveriges textilhuvudstad, Borås. Har spenderat lite för många timmar framför diverse olika serier eller snyftandes till Youtube-klipp från tidigare säsonger av brittiska talangshower.

– Jag är besatt av skor, sällskapsspel och den schweiziska osten kaltbach. Är utbildad textilingenjör, kan titulera mig som F/activist och arbetar som hållbarhetschef på ett modebolag till vardags.Har du någon dold talang?

– Mina vänner brukar skoja om att jag kan slänga ihop en ny fläckfri outfit för 20-lappen, men det är en överdrift.

Hur skulle du beskriva din stil?

– När jag var yngre gick jag all in på allt som var ”fulsnyggt” och har nog alltid föredragit något som är intressant framför trendriktigt och fint. Idag är jag lite mer praktisk så ”Minimalist with a twist” sammanfattar nog min stil rätt bra. För mig ligger det i detaljerna och en look bygger inte sällan på något mer normmaskulint plagg som toppas av med valfri huvudbonad.

– Kläder är något som ska vara kul och som en bör experimenteras med. Det är trots allt identitetsbyggande och svinkul, men mode är samtidigt ”på riktigt” för mig. Som tillägg är jag starkt emot piratkopior och tycker även att inneskor är något som vi bör ta tillbaka. Få looks är kompletta utan skor och jag börjar ofta i den änden när jag klär mig.Hur är din relation till second hand?

– Långvarig. Tror vi firar silverbröllop snart! Det började som en otrolig skattjakt efter de mest unika plaggen och prylarna – som dessutom gick att göra för en veckopengsbudget. Med åren blev jag lite mer medveten om begreppet ”kvalitet”. En second hand-runda är fortfarande min absoluta favoritaktivitet. Skillnaden är att den idag även kan ske digitalt och inte resulterar i fullt lika många köp. Försöker att lägga krutet på köp som även Marielle, 74 år, kommer njuta av och fortfarande slita med hälsan.

Berätta om kläderna du valde ut!

– Jag valde ut tre riktigt goa plagg som känns väldigt mycket jag. Förutom skor är jag också oerhört svag för ytterplagg. Som nordbo är det trots allt ett plagg som syns och används flitigt. Den här ullkappan checkar av alla boxar – den är lång, något oversize och av otrolig kvalitet. Dessutom är den märkt med ”Made in Sweden” vilket får hjärtat att slå lite extra.
– Välskräddade plagg överlag får mig att dregla och det går nästan inte att hitta lika bra nyproducerade kavajer som det gör second hand. Min budget räcker inte till för det i alla fall. Den här kavajen fungerar året om, år efter år.– Det finns några klänningar i min garderob också och för det mesta drar de åt kimonohållet – eller är rakt upp och ner kimonos. Den här silkeskimonon la jag vantarna på här om helgen på Myrornas butik vid Järntorget. ”Made in Japan” var märkningen denna gång.Spana in @mariellekrus på Instagram och inspireras av hennes stilsäkra outfits! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer


#myrornastil presenterar: That Style Nomad

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

Månadens #myrornastil är Sandra Nilsson, inspiratören och kvinnan bakom Instagramkontot @thatstylenomad. Där får vi titta in i en värld fylld av färg, form,…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

#myrornastil presenterar: Nanna van Berlekom

Vi bjöd in den kreativa och coola Nanna van Berlekom till en av våra butiker. Resultatet ser ni här, en otroligt fin outfit som…

Läs mer