Inred personligt och ombonat med Mosebacke!

”För att skapa ett personligt och ombonat hem behövs detaljer.” berättar Sebastian Bergström, känd som @mosebacke på Instagram. Hans hemtrevliga och härliga hem inspirerar till att inreda med mycket hjärta, färger, mönster och unika detaljer. Allt second hand förstås!

Vi fick ta del av Sebastians trendspaningar framåt, höra vad han har på sina inköpslistor och få konkreta tips på hur man kan tänka när man inreder sitt hem med second hand!

”Det finns ingen bättre plats att leta på än second hand. Jag tittar alltid på hyllor med glas för att se om jag kan hitta något som kan funka som vas eller ljuskoppar. Hyllan med porslinsfigurer är skattkammaren. Här kan det finnas så vackra detaljer som målade snäckor, fåglar, fat, lerfigurer – allt möjligt fint som är de perfekta detaljerna som gör inredningen kul och personlig!”
”Jag tycker inte alltid att saker behöver ha en funktion. Jag köper ofta små fat, skålar eller andra saker enbart för att jag tycker om formen eller färgen. Sedan får de stå på en hylla, vara en del i ett stilleben, ligga ovanpå en bok eller så.

Böcker är den bästa inredningsdetaljen. Jag har byggt upp i princip hela min boksamling second hand där jag köpt böcker om konst, inredning och trädgård. Jag bläddrar i dem ibland för att få inspiration, men oftast köper jag en bok för att jag tycker om omslaget och färgen.””Jag spanar alltid efter saker som är lite operfekta. Koppar, skålar och kannor som är handmålade, drejade och skapade med lust. Oftast har de någon härlig stämpel undertill i stil med ”Åke 79” och då känns det ju extra kul att få ge ett sådant unikt föremål en plats i sitt hem!

Något annat jag alltid letar efter är fat i speciella former, dukar, gardiner och textil i fina mönster. Hittar jag ett tyg jag tycker om köper jag det. Man vet aldrig när man kan få användning av det!”

Se mer av Sebastian och hans fantastiska hem på hans Instagramkonto @mosebacke!

Relaterat

Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäder, mer känd som inspiratören och second hand-fantasten @johantatantatant på Instagram, har valt ut sina personliga favoriter i vår webbshop! Allt finns…

Läs mer


Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Sensommarstunder man minns – med Kajsa Glansén!

Second hand-profilen Kajsa Glansén, som driver det inspirerande instagramkontot @minafinafynd, delar med sig av sitt härligaste tips för att skapa magiska stunder man…

Läs mer


Utelivet är det nya innelivet!

Utelivet är det nya innelivet!

Second hand-proffset med ett Instagramkonto som inspirerar är Johanna Tjäder, kanske mest känd som @johantatantatant. I ett samarbete med oss har hon de…

Läs mer