Urban stil – en modeserie av Olov Karlsson

Fotografstudenten Olov Karlsson gjorde sitt examensarbete i samarbete med Myrorna. Det mynnade ut i en modeserie som går i fin synergi med de urbana miljöerna som varje outfit presenteras i. Bilderna är fotade i storstadsmiljö för att sätta second hand outfiten i en kontext som kombinerar modernitet med retro och vintage. Stylist var Calle Wahlin. Outfiten är utvalda för sin aktualitet utan att tappa sin second hand-anknytning.

Olov har fotat både med digital och analog film för att även i fotografiet som medium hitta tillbaka till och återanvända äldre metoder för att ta nya bilder, så kallad ”modern vintage”.

Han ville med sina fotografier framförallt inspirera de som ofta känner till Myrorna, men inte alltid vet hur enkelt man kan hitta bra och snygga kläder second hand.

”Miljöerna jag skulle fota i visste jag skulle bli väldigt viktiga och dessa la jag ner mycket tid på för att de skulle passa perfekt. Jag letade främst efter miljöer som hade en riktig storstadskänsla dvs. mycket vertikalitet (höghus) samt omgivningar med betong, metall eller glas. Detta för att visa hur bra denna stil kan passa in i en modern storstad som exempelvis Stockholm. Jag visste även att kläderna kunde användas till bästa effekt för att matcha ihop storstad och stil och jag skapade det genom att i de flesta bilderna synka färg på huvudplaggen och bakgrunden modellen befann sig i.”

Olov Karlsson, fotograf. 

Foto: Olov Karlsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brolovphoto@gmail.com

Relaterat

#myrornastil presenterar: Klara Hedberg

#myrornastil presenterar: Klara Hedberg

Klara Hedberg är Instagramprofilen vars stil många inspireras av. Klara besökte en av Myrornas butiker, och plockade ihop en helt fantastisk outfit med volanger,…

Läs mer


Myrorna i panel om hållbart mode på Stockholm Fashion Week

Myrorna i panel om hållbart mode på Stockholm Fashion Week

Myrornas hållbarhetschef Emma Enebog var inbjuden till ett panelsamtal om hållbart mode på Berns tillsammans med bland annat Emilia de Poret, House of Dagmar,…

Läs mer


Handla höstjackan second hand – som Claudia Galli Concha!

Handla höstjackan second hand – som Claudia Galli Concha!

Claudia Galli Concha har i samarbete med oss valt ut 3 olika jackor från en av våra butiker och berättar hur du kan…

Läs mer