#myrornastil presenterar: That Style Nomad

Månadens #myrornastil är Sandra Nilsson, inspiratören och kvinnan bakom Instagramkontot @thatstylenomad. Där får vi titta in i en värld fylld av färg, form, mönster, outfitinspiration och fina glimtar av ett vardagsliv. Vi bjöd in henne till en av våra butiker och passade på att lära känna henne lite bättre.

Sandra beskriver sig som en lycklig fru och en stolt mamma till en 5-årig son. Dessutom får familjen tillökning i november. Hon bor i sydvästra Sverige och arbetar som digital marknadsförare på heltid på ett leksaksföretag. På sidan av gör hon lite frilansrådgivning inom marknadsföring för nordiska modemärken. På sin fritid ser hon till att ha tid för att skriva och skapa färgglatt, visuellt innehåll för sina kanaler, något hon verkligen älskar!

Berätta mer om ditt fina Instagramkonto!

”Mitt konto speglar min kärlek till nordisk enkelhet och afrikanskt, färgstarkt uttryck. ⁠Det handlar om den finskfödda tjejen som försökte passa in både i Finland och Nigeria men ständigt påmindes om hur annorlunda hon var. Det visade sig i slutändan vara min styrka eftersom genomsnittet är rätt tråkigt. ⁠Mitt konto handlar om att fira glädjen och kampen för en mörkhyad tjej som vill bli uppskattad som individ snarare än att bli fast i ett fack eller en viss grupp av människor. Det handlar också om min kärlek till stil och att svänga till mina favoritrytmer!”Berätta om kläderna du valde ut!

”Jag besökte Myrorna på Järntorget i Göteborg som alltid är fylld med fina och inspirerande kläder och prylar. Jag blev glatt överraskad och hittade några vackra klänningar och blusar som passade min gravida kropp fint utan att vara för oversized. Klänningen från Part Two med ett underbart, färgglatt mönster tycker jag matchar min inredning i vardagsrummet! Jag blev också helt kär i den gröna, satinblusen med vackert broderi i kragen!”Hur skulle du beskriva din stil?

”Jag kan börja med att säga att jag inte är en medveten följare av trender. Det som verkligen fångar min uppmärksamhet är djärva färger, eleganta och spännande mönster i kombination med stilrena och enkla accessoarer. Jag är ganska minimalistisk men gillar mina outfits ljusa och glada. Jag klär mig ofta i skandinavisk design och uppskattar verkligen kläder av hög kvalitet.”

Hur är din relation till second hand?

”När jag växte upp var det ett ekonomiskt och bra alternativ för mina föräldrar att klä mig i begagnat. Second hand spelade också en stor roll för mig under mina första vuxna år då jag brukade gå till utomhusloppmarknader i Helsingfors. Det var mitt tidsfördriv och jag älskade det! Det var en så härlig upplevelse att få träffa ägarna till olika skatter och höra berättelserna om olika föremåls ursprung.

När det kommer till inredning idag föredrar jag second hand framför nyproducerade saker. För det första är begagnade saker, som fortfarande kan användas och återanvändas, ofta i bättre kvalitet. För det andra tycker jag att det är viktigt att använda redan befintliga resurser. Och helt ärligt, det är svårt att hitta nyproducerade föremål som har så detaljerad design och så vackert hantverk.””För en stilmedveten person är kläder köpta second hand något jag verkligen gillar. Oftast hittar jag unika och fina plagg från olika tidsperioder och märken som är svåra att få tag på i vanliga butiker. Superunika pieces pratar vi om!”

Spana in @thatstylenomad på Instagram och inspireras av hennes snygga styling och stilsäkra outfits! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram!

 

Tagga @myrorna

Relaterat

Elsa Billgren bjuder in till sommarfest med second hand-dukning!

Elsa Billgren bjuder in till sommarfest med second hand-dukning!

I samarbete med oss på Myrorna har Elsa Billgren dukat upp till sommarfest i sin fina lada på Gotland! Här blev det grillade…

Läs mer


Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Upgrade, DIY, kreativt återbruk eller remake som det också heter handlar om att uppgradera plagg och förlänga livslängden på saker genom att ta…

Läs mer


Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Rebecca Revelj är den 36-åriga ekonomiassistenten från Göteborg som just nu läser en kurs i cirkulär textil på Högskolan i Borås och som…

Läs mer