#circularmonday

Ut med Black Friday – in med Circular Monday.

Måndagen den 21 november infaller Circular Monday – motpolen till Black Friday. Kampanjen har på fem år växt till en internationell rörelse som engagerar över 800 företag, organisationer och influencers världen över. Huvudbudskapet är tydligt: välj cirkulära och hållbara alternativ istället för nyproduktion.

Circular Monday är shoppingdagen för cirkulär konsumtion. Den infaller alltid på måndagen före Black Friday, vilket år 2022 blir den 21 november. På Circular Mondays hemsida listas de företag som erbjuder just cirkulära varor eller tjänster. År 2017 deltog ett trettiotal svenska företag och i år förväntas över 800 företag, organisationer och influencers i 30 länder engagera sig.

Ett av de företag som är listade på webbplatsen är vi på Myrorna. Hos oss är varje dag cirkulär. Vi är störst när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Genom att handla och lämna in det du inte längre använder till oss på Myrorna, kan vi tillsammans förbättra vår miljö. Hela vårt ekonomiska överskott går dessutom till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Handla hållbart för både planeten och medmänskligheten.

Tre tips för att konsumera mer cirkulärt:

1. Utmana dig själv med frågan ”vad köper jag ofta, som jag kan hitta begagnat istället?”. Hos oss på Myrorna hittar du allt från kläder och skor till hemelektronik, inredningsdetaljer och möbler.

2. Reparera varor när de går sönder. Det är till exempel både smidigt och prisvärt att ta sin trasiga jacka till en sömmerska istället för att köpa en ny.

3. Prova på att hyra/låna produkter! Flera företag driver till exempel uthyrning av verktyg, så som borrmaskiner. Det hjälper dig att spara både pengar och förvaringsutrymme.

Planeten har inte råd med fler shoppingdagar. Var med i #circularmonday och dela vidare inspirationen i sociala medier!

Välkommen att handla i våra butiker och vår webbshop! Följ @myrorna på Instagram för mer inspiration och spännande samarbeten.

Relaterat

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

#myrornastil presenterar: That Style Nomad

Månadens #myrornastil är Sandra Nilsson, inspiratören och kvinnan bakom Instagramkontot @thatstylenomad. Där får vi titta in i en värld fylld av färg, form,…

Läs mer


Hetaste väskorna våren 2020

Hetaste väskorna våren 2020

Våren 2020 är här och längten efter en ny härlig väska gör sig påmind. Fler och fler har upptäckt att de grymmaste väskorna…

Läs mer


Månadens butik: Ett stort litet varuhus vid Järntorget

Månadens butik: Ett stort litet varuhus vid Järntorget

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I januari ligger fokus på Järntorget i Göteborg. Ett stort…

Läs mer