Unikt släpp av bröllopsklänningar!

Går du i giftastankar? Då ska du verkligen se hit. På Alla Hjärtans dag vill nämligen också vi på Myrorna fira kärleken ­– i hållbarhetens tecken givetvis. Tisdag den 14 februari släpper vi ett trettiotal handplockade bröllopsklänningar till andrahandsförsäljning i vår butik på Mäster Samuelsgatan 49 i Stockholm.

Kärlek och hållbarhet vandrar ofta hand i hand och lagom till Alla Hjärtans dag manifesteras det här lite extra i en av våra mest välbesökta second hand-butiker i Stockholm. På den stora insamlingen i Tungelsta har ett trettiotal inlämnade bröllopsklänningar handplockats för att släppas till försäljning i vår butik på Mäster Samuelsgatan 49. Butiken har normalt inget bröllopssortiment, så det är en unik möjlighet att göra riktiga kap.

Från enkelt på stranden till överdådiga sagobröllop.

– Det är verkliga otroliga kreationer vi har fått in. Alla sticker ut på sitt sätt, men vänder sig till helt olika typer av kunder. Här finns allt från minimalistiska varianter för det enkla strandbröllopet till överdådiga klänningar som andas riktigt sagobröllop, säger Helen Toftling, sortimentansvarig hos oss på Myrorna.

Brudklänningarna som valts ut är från olika mode-eror och tidsepoker, somliga tros vara uppåt 100 år gamla. Och även om några är av modernare slag i kritvita nyanser, har de flesta en eftertraktad känsla av vintage. Genomgående för samtliga plagg är ett imponerande handarbete och kvalitet.

”Vissa klänningar väger uppemot 10 kg”.

– Det är lager på lager av tyll, klädda knappar och en detaljrikedom som man ytterst sällan ser, än mindre har råd med idag. Materialen och sömnaden är verkligen häpnadsväckande, vissa av klänningarna väger åtskilliga kilon. Normalt hade väldigt få haft budget för det, fortsätter Helene Toftling.

Som vanlig går allt ekonomiskt överskott går till Frälsningsarmén sociala arbete i Sverige. ­­­­Så det är en win-win, där du som handlar också får ett plagg med historia på köpet.

Justerarbara från storlek 34 till 42.

– Många av klänningarna är dessutom justerbara, det vill säga sydda med sömsmån för att kunna läggas ut. Somliga kan med några enkla ingrepp gå från en storlek 34 till storlek 42, säger Helen Toftling.  De handplockade bröllopsklänningarna släpps till försäljning i vår butik på Mäster Samuelsgatan 49, tisdag den 14 februari klockan 11.00. Utöver klänningar kommer det även att finnas ett utbud av bröllopsattiraljer såsom slöjor, skor och kavajer liksom en del kostymer och frackar för aspirerade brudgummar.

Besök vår webbshop och följ vårt konto @myrorna på Instagram för utvalda guldkorn varje vecka!

Tagga @myrorna

Relaterat

Så ordnar du din egen hållbara bröllopsklänning!

Så ordnar du din egen hållbara bröllopsklänning!

Nu tipsar vi hur du hittar din perfekta bröllopsklänning – utan att köpa nytt! Bröllop är en manifestation för kärleken för många. Det…

Läs mer


Gift dig i något nytt men gammalt – hotell lyfter kvalitet för bröllopssugna

Gift dig i något nytt men gammalt – hotell lyfter kvalitet för bröllopssugna

Den 2 mars visade Clarion Hotel Amaranten  sin satsning på återanvändning genom att lansera ett helt nytt eventkoncept för hållbara bröllopsplaner! Under en…

Läs mer


Gift – Skapa ditt unika bröllop

Gift – Skapa ditt unika bröllop

Myrorna har inlett ett samarbete med två kreativa entreprenörer som vill vända upp och ner på bröllops-Sverige. Vi pratar om entreprenören och bröllopsbloggaren…

Läs mer