Så ordnar du din egen hållbara bröllopsklänning!

Nu tipsar vi hur du hittar din perfekta bröllopsklänning – utan att köpa nytt! Bröllop är en manifestation för kärleken för många. Det görs filmer om dem, en del planerar sitt bröllop från barnsben, andra har slagits för sin rätt att få ha bröllop med den de älskar och en del gör det mer av juridiska skäl. Myrornas samarbete med gänget bakom Sisters in Law har resulterat i en mängd inspirerande tips på hur du kan skala upp och skala ner och personifiera ditt bröllop på ett hållbart sätt!


Kristina Grahn och Zanna Metzer ingår i Sisters in Law och har gett ut boken Gift- Skapa ditt unika bröllop. Med boken vill de visa att det finns mer att inspireras av än de klassiska och traditionella stilarna till bröllop. Ett av budskapen i boken är att våga vara kreativ och låta dagen utformas efter er som brudpar. Att samtidigt lyfta hållbarhet inom bröllop, är ett annat av budskapen.

Hållbarhet är något som inte är så utbrett inom denna bransch – än! Här får du gratis några supertips från gänget bakom boken, där en del av kläderna är second hand eller skapade av second hand-tyger från Myrorna av designern Kristina Grahn!

1. Klädseln
”Vi tycker att man kan ha på sig precis vad man vill. Man ska verkligen vara sig själv på sin bröllopsdag och inte känna att man klär ut sig!”

2. Sy upp din egen klänning
”Fördelen med att få sin klänning uppsydd är att man är ensam om sin klänning, ingen annan har en likadan. Man kan få den precis som man vill ha den, alltså helt unik bara för dig!”

3. Gör bröllopskläderna av second hand-tyger
Kristina Grahn har sytt upp klänningar av kläder och textil från bland annat Myrorna: ”Jag älskar att göra om gamla saker och ge dem nytt liv. Det finns så mycket fina material och tyger med hög kvalitet som kan användas på många olika sätt och många, många år till.”

Foto: Thea Holmqvist

Kristina har gjort kläderna i boken Gift och på inspirationsbilderna av gardiner och omgjorda kläder. Till exempel har hon klippt isär ett par vita jeans och gjort om till en ärmlös topp.

Här kan du läsa mer om Sisters in Laws tjänster.
Har du någon gammal som du vill sy in eller annat? Prova postorder med Repamera!

 

 

Relaterat

Gift – Skapa ditt unika bröllop

Gift – Skapa ditt unika bröllop

Myrorna har inlett ett samarbete med två kreativa entreprenörer som vill vända upp och ner på bröllops-Sverige. Vi pratar om entreprenören och bröllopsbloggaren…

Läs mer


Hållbart bröllop – Snällt för både jorden och plånboken

Hållbart bröllop – Snällt för både jorden och plånboken

Bröllop kan bli väldigt dyrt (för vem vill snåla på kärleken), men det finns enkla och smarta knep för att få till sitt…

Läs mer


Unikt släpp av bröllopsklänningar!

Unikt släpp av bröllopsklänningar!

Går du i giftastankar? Då ska du verkligen se hit. På Alla Hjärtans dag vill nämligen också vi på Myrorna fira kärleken ­–…

Läs mer