Hållbart bröllop – Snällt för både jorden och plånboken

hållbara bröllop

Bröllop kan bli väldigt dyrt (för vem vill snåla på kärleken), men det finns enkla och smarta knep för att få till sitt drömbröllop utan att tömma äktenskapskassan. Dessutom faller ofta just det som är bra för miljön väl ihop med ekonomiskt tänk, så praktiskt nog blir ditt bröllop lite mer hållbart! Zanna Metzer från Sisters in Law ger sina fem bästa tips för ett smart bröllop som samtidigt räddar världen litegrann.

Handla second hand

Mycket dekorationer och porslin går att hitta second hand. Om du har tur, även bröllopsklädseln. Det är dessutom något du förhoppningsvis kan sälja vidare senare. Ta också en titt på diverse säljsidor som Blocket och på Facebook. Där kan det finnas mycket att fynda. Varför inte sy eget av återanvända kläder?

Utvalda butiker som får extra leverans med bröllopskläder, brudklänningar och accessoarer för bröllop under april 2018:

Stockholm: Ropsten, Adolf Fredrik, Sundbyberg och Skärholmen.

Uppsala: Kungsängsgatan

Göteborg: Järntorget

Malmö: Ystadvägen

Samt: Borås, Örebro, Västerås, Sundsvall, Umeå och Luleå.

 

Hyr/titta vad du har hemma?

Hyr er bröllopsklädsel eller se vad du har hemma som du kan återanvända till ditt bröllop? Kanske har du redan en fin blus som du kan kombinera med en tyllkjol?

Låna av vänner och familj

Låna porslin och andra detaljer till bröllopet från vänner och släktingar. Till och med blommorna kan ni samla ihop från deras trädgårdar!

Använd naturen

Använd det naturen har att erbjuda till dekorationer och buketter. Vill du ändå ha snittblommor – besök en torghandel! De har ofta har lägre priser på detta. Eller gör som Astrid som köpte en kruka hortensia och klippte av till en liten bukett strax innan vigseln. Se sedan till att återanvända dekorationerna. Flytta dem från ceremoniplatsen till festen!

Lokalen

Gifter ni er under en varmare årstid kan ni anordna ett trädgårdsbröllop. Kanske har ni en familjemedlem eller vän med en större trädgård där ni kan vara?

Tipsen kommer från bloggen Sisters in Law.  Där du också hittar fler smarta tips!

 

Relaterat

Gift dig i något nytt men gammalt – hotell lyfter kvalitet för bröllopssugna

Gift dig i något nytt men gammalt – hotell lyfter kvalitet för bröllopssugna

Den 2 mars visade Clarion Hotel Amaranten  sin satsning på återanvändning genom att lansera ett helt nytt eventkoncept för hållbara bröllopsplaner! Under en…

Läs mer


Unikt släpp av bröllopsklänningar!

Unikt släpp av bröllopsklänningar!

Går du i giftastankar? Då ska du verkligen se hit. På Alla Hjärtans dag vill nämligen också vi på Myrorna fira kärleken ­–…

Läs mer


Så ordnar du din egen hållbara bröllopsklänning!

Så ordnar du din egen hållbara bröllopsklänning!

Nu tipsar vi hur du hittar din perfekta bröllopsklänning – utan att köpa nytt! Bröllop är en manifestation för kärleken för många. Det…

Läs mer