Transportledaren Krister: ”Vi får in 40 ton i veckan”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Krister Back, som ser till att vårt sortiment når butikerna.

Myrornas chaufförer ser till att kläder och inredning körs mellan insamlingsboxar, produktion och butik. Bara Myrornas produktionsanläggning i Tagene i Göteborg får in 40 ton kläder och inredning i veckan.
– Det är otroligt stora mängder som ska hanteras. Vi har 180 stycken klädboxar att se efter. Vårt område sträcker sig från Kungsbacka i söder till Uddevalla i norr och vi producerar varor till omkring 15 butiker mellan Malmö och Karlstad. Vi har också sju stycken återvinningscentraler att se efter, där vi behöver vara på vissa av dem tre gånger i veckan, säger Krister Back.

Krister Back är transportledare på Myrorna i Tagene, Göteborg.

När du planerar chaufförernas rutter är du mån om att variera deras arbetsuppgifter. Varför är det viktigt?
– Då behåller du trivseln på transportavdelningen. Variationen minskar också risken för belastningsskador. Har du till exempel arbetat med att tömma boxar, ett ganska tungt jobb, så gör du inte samma sak dagen efter. Vi varierar också långa och korta butiksleveranser. Vad krävs som person för att kunna jobba som chaufför på Myrorna?
– Du ska kunna samarbeta i grupp men också kunna jobba ensam. Du behöver vara relativt frisk eftersom arbetet innebär en del tunga lyft. Kommunikationen med mig är också viktig. Det är bra att meddela när du är klar till exempel. På hemvägen kanske du kan ta vägen förbi en annan box, så att vi slipper köra den extra turen imorgon. Vad får en chaufför på Myrorna tillbaka från sin arbetsplats?
– Ett gott gäng att jobba tillsammans med. Vi är tajta, ringer varandra ofta och skojar. Myrorna är också en förstående arbetsplats. Om du inte kan ta en långkörning någon dag, så går det nästan alltid att byta pass. På Myrorna jobbar vi tillsammans även om du sitter ensam bakom ratten. Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!

Relaterat

Butikssäljaren Jean: ”Det här är min passion”

Butikssäljaren Jean: ”Det här är min passion”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Jean Bosco,…

Läs mer


Värderaren Mona: ”Vi är alla länkar i en kedja”

Värderaren Mona: ”Vi är alla länkar i en kedja”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Mona Holm…

Läs mer


Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Moa Åkerman,…

Läs mer