Sorteraren Siri: ”Det gäller att hänga med i trenderna”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Först ut är Siri Denman, som har lärt sig att tänka utifrån kundens perspektiv när hon sorterar.

Siri Denman arbetar på modedelen – det vill säga väljer ut vilka skor, kläder och accessoarer som ska säljas i våra butiker.
– Jag tittar på kvaliteten, om det är moderiktigt, vilket märke produkten har och prismärker sedan varan utifrån vad den är värd, säger Siri Denman.

”Det kanske kommer in en skrynklig t-shirt men när du vecklar ut den är det en baskettröja från 90-talet som vi lägger upp i vår webbshop och som går för 700 spänn” säger Siri Denman.

Hur vet du vad som går att sälja i Sverige och inte?
– Jag försöker tänka utifrån kundens perspektiv. Jag har lärt mig en del gel genom att kolla mycket second hand på min fritid. Det gäller också att hänga med i trenderna. I vinter har till exempel teddy sålt väldigt bra. Andra gånger är det fejkläder eller ett särskilt snitt på kavajen.

Hur håller du dig uppdaterad kring trender?
– Jag älskar kläder och har bra koll överlag. Jag har också haft ett särskilt Instagram-konto där jag bara följt olika klädmärken för att hålla koll på dels vad jag själv är intresserad, dels vad som inte är min personliga stil. Vi har också genomgångar på Myrorna kring vad vi ska titta efter.

Siri Denman, sorterare på Myrorna.

Hur är det att jobba på Myrorna?
– Väldigt roligt! Jag tycker framförallt det är kul att se vad vi får in. Det är spännande att plocka från en vagn med kläder eller skor. Vi tar ibland emot superfina saker som folk tagit väl hand om. Det är främst de plaggen och sakerna vi letar efter. Sedan går allt ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete. Det är också viktigt för mig, säger Siri Denman.

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!

Tagga @myrorna