HR-generalisten Ida: ”Våra anställda jobbar för någonting mer”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Ida Almlöf, HR-generalisten som arbetar för att Myrornas värderingar ansvar, mod och mångfald ska genomsyra hela organisationen.

När Ida Almlöf letade efter sin nästa arbetsplats sökte hon ett företag vars värderingar skulle matcha hennes. Myrornas grundpelare – arbetsträning, återanvändning och ett ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete – lockade.
– I annonsen för jobbet beskrev de ett företag som är på en förändringsresa och som bygger vidare på sin grund för att skapa resultat. Det är precis vad jag vill vara med att göra, inte gå in i en organisation där allt redan är satt. Vi arbetar kontinuerligt med att allt vi gör och säger ska harmonisera med Myrornas värderingar: ansvar, mod och mångfald, säger Ida Almlöf.Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Vi är ett team av HR-generalister som jobbar brett och har ständig kontakt med verksamheten. Vi stöttar till exempel cheferna i deras arbete med sin personal. Det kan handla om allt möjligt i en ”medarbetarlivscykel”, som det heter på HR-språk. Frågor kring rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, förhandlingar, rehabiliteringar, arbetsträning och praktik med mera. Utöver det arbetar vi löpande med att utveckla olika områden inom HR.

Har cheferna någonting gemensamt på Myrorna?
– De driver affärer på ett bra sätt. Det är viktigt att utveckla och hänga med, att ha ett stort kundfokus för att vi ska vara konkurrenskraftiga. Second hand-branschen växer. Man måste vara målinriktad och ibland ta tuffa beslut.Varför är Myrornas HR-avdelning viktig?
– Vår verksamhet drivs framåt av människorna som jobbar här. För att de ska ha förutsättningar att göra ett bra arbete och för att cheferna ska kunna inspirera, motivera och finnas där i olika frågeställningar, så fyller HR en viktig funktion.

På vilket sätt sticker Myrorna ut som arbetsplats?
– Våra anställda jobbar för någonting mer. Ett hållbart Sverige genom att arbeta för ökad återanvändning, hjälpa människor närmre ett arbete och genom att överskottet av vår försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete.Hur skulle du beskriva kulturen på Myrorna?
– Den präglas av att man vill göra gott. Folk pratar ofta om det redan i rekryteringsfasen. Jag upplever att det finns ett tydligt driv och engagemang, som hänger ihop med att man tycker det är viktigt, säger Ida Almlöf.

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!

Relaterat

Transportledaren Krister: ”Vi får in 40 ton i veckan”

Transportledaren Krister: ”Vi får in 40 ton i veckan”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Krister Back,…

Läs mer


Arbetspraktikanten Andreas: ”En varierad vardag med bra motion som bonus”

Arbetspraktikanten Andreas: ”En varierad vardag med bra motion som bonus”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Andreas Johansson,…

Läs mer


Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Moa Åkerman,…

Läs mer