Gruppchefen Malin: ”Att jobba här känns bra i hjärtat”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Möt Malin Christiansson, som drivs av att göra skillnad varje dag.

Malin Christiansson har arbetat på Myrorna sedan tidigt 2000-tal. Idag leder och fördelar hon arbetet på produktionsanläggningen i Tagene.
– Jag säkerställer och kvalitetssäkrar våra leveranser till butikerna. Det är viktigt att våra värderare har samma tänk när det kommer till priser på varor. Detta i sig är en stor utmaning då alla hos oss har sina egna preferenser och sin egen smak, men som värderare måste man försöka se allt objektivt. Jag håller även i utbildningar för nya värderare när det gäller kläder, väskor och accessoarer, säger hon.

Malin Christiansson arbetar som gruppchef på produktionsanläggningen i Tagene, Göteborg.

Hur ser din bakgrund ut?
– Jag började som butikssäljare för tjugo år sedan och var med och byggde upp butiken på Hisingen, som tyvärr inte finns kvar längre. Några år senare sa jag upp mig och jobbade i en skobutik men saknade hela tiden Myrorna. Jag har alltid tyckt om second hand och tänket kring återanvändning. Så jag sökte mig tillbaka.

Vad är det bästa med att jobba på Myrorna?
– Ingen dag är den andra lik. Jag tycker också om mångfalden och arbetspraktiken ligger mig varmt om hjärtat. Vi möter personer som kanske inte är alls motiverade till en början men som sedan blommar ut och till och med är ledsna när praktiken är över. Myrorna anpassar varje arbetspraktik men är samtidigt bestämda när det kommer till att passa tider, arbetsregler och hur man ska behandla sina kollegor. Att se folk växa är häftigt. Ödmjukheten genomsyrar hela Myrorna.

”Man blir inspirerad av att se så vackra och fina saker. Det är fascinerande hur någon kan skänka något som är en skatt för någon annan” säger Malin Christiansson.

Hur märks det?
– Vi har ju personer här som gör sin samhällstjänst. Senast idag ringde någon från Frivården och berömde oss för att vi är så inkluderande. Alla som arbetar här är med i en gemenskap, det finns inget ”vi och dom”. Vi ser även hur praktikanter blir mer trygga i sig själva och vågar ta sig an utmaningar de aldrig hade kunnat föreställa sig när de började hos oss.

Varför ska man söka sig till arbetsplatsen Myrorna, tycker du?
– Du blir en del av lösningen på problem. Att bidra till social nytta är meningsfullt. Det kanske låter kliché men att jobba här känns bra i hjärtat.

Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!

Relaterat

Sorteraren Siri: ”Det gäller att hänga med i trenderna”

Sorteraren Siri: ”Det gäller att hänga med i trenderna”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Först ut är Siri Denman, som…

Läs mer


Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

Annons-ansvariga Moa: ”Guldkornen hamnar i webbshoppen”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Moa Åkerman,…

Läs mer


Värderaren Mona: ”Vi är alla länkar i en kedja”

Värderaren Mona: ”Vi är alla länkar i en kedja”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Mona Holm…

Läs mer