Tips för ett hållbart uteliv!

Oavsett om du har en stor trädgård, en liten odlingsplätt, en balkong eller ett soligt fönster att odla i är det dags att börja förbereda för vårens och sommarens plantor och blommor. Häng med och läs om våra hållbara tips för lite grönare fingrar och en gladare planet!
Planera för att plantera!

Använd korgar eller trälådor för förvaring av fröpåsar och kom-ihåg-lappar inför odlingssäsongen. Sortera upp dina fröpåsar efter var du ska plantera dem eller sortera dem efter när du ska så dem i krukor eller jorden. Ett enkelt sätt att få lite överblick över dina fröer och se vad du har. Det är också härligt att enkelt att bara kunna bläddra och drömma sig bort lite bland sina odlingsplaner!

Smarta planteringskrukor!

Spara på alla toalett- och hushållspappersrullar och återanvänd dem som planteringskrukor. Perfekt när du ska förså ärtor, bönor och andra frön. Klipp tre snitt i ena änden och vik in flikarna så att du får en enkel botten på dina papperskrukor innan du fyller dem med såjord.

När det är dags att plantera ut dem i jorden eller i krukor är det bara att sätta ner dem med rulle och allt. Rötterna hittar ut av sig själva och du kommer få fantastiska växter! Kom ihåg att gräva ner toarullen så djupt att den inte sticker upp ur jorden – rullen förmultnar sedan i jorden.

Plantera i second handkrukor!

Måla om dina krukor för att sätta din egna, kreativa prägel på uteplatsen, balkongen eller fönsterbrädan. Om du vill ha en riktigt matt yta som påminner om kalkfärg kan du blanda 2 delar färg med 1 del bikarbonat för att få till den där rustika och putsade känslan!

Kom ihåg att borra hål i botten av krukorna eller vaserna om du ska ha dem utomhus så att de har god dränering och dina växter mår bra i dem! Om du inte har möjlighet att borra hål i krukorna går det också bra att lägga i lecakulor eller några nävar grovt grus i botten.

Om du behöver komplettera din kruksamling är du varmt välkommen in i några av våra butiker! Vi har mängder med fina krukor, urnor och vaser att odla i, både inomhus och utomhus.

Rengör och vårda det du har!

Passa på att rengöra dina trädgårdsredskap när vårsolen tittar fram så är du redo när vårkänslorna blommar ut! Skrubba försiktigt handtag och redskap med grön såpa, torka av dem noggrant och olja sedan in eventuella trädetaljer så att de håller i många år till!

Odla med glädje!

Kom ihåg att det är okej att ta genvägar! Om du inte har tid, ork eller möjlighet att så frön och vänta på att de ska gro är det helt okej att köpa färdiga plantor och växter som du bara planterar i någon fin kruka.

Njut av det som grönskar, pyssla så mycket du hinner och ta en glasspaus i solen istället! Våren är här och vi går mot ljusare tider på många sätt, det tål att firas!

Välkommen till oss på Myrorna, vi har allt du behöver för ett hållbart uteliv!

Relaterat

Helena Lyth i ett juligt samarbete med Myrorna!

Helena Lyth i ett juligt samarbete med Myrorna!

I ett juligt samarbete med Myrorna visar Helena Lyth hur du kan göra julen lite mer hållbar och vacker genom att återanvända och…

Läs mer


DIY med Bea Szenfeld!

DIY med Bea Szenfeld!

Bea Szenfeld, papperskonstnären, designern och kreatören, har tillsammans med oss på Myrorna gjort en steg-för-steg-guide för hur du skapar fina vaser av böcker.…

Läs mer


Myrorna Upgrade by Sanna

Myrorna Upgrade by Sanna

Tillsammans med kreatören Sanna Evers vill vi inspirera dig och fler att använda mer, lite längre – så nu presenterar vi Myrorna Upgrade.…

Läs mer