Gift – Skapa ditt unika bröllop

Myrorna har inlett ett samarbete med två kreativa entreprenörer som vill vända upp och ner på bröllops-Sverige. Vi pratar om entreprenören och bröllopsbloggaren Zanna Metzer  och designern Kristina Grahn. Tillsammans skapar de en annorlunda och inspirerande bröllopsbok som ska hjälpa fler att tänka smart och unikt kring sin egen dag. Bröllopsboken går att köpa här från den 6 december.

Kanske behöver det inte vara en klassisk bröllopsklänning? I sin bok visar de på oändliga möjligheter att variera sin klädsel i allt från klassisk spets till tvådelat och klänningar sydda från gardiner från Myrorna. Att duka med porslin från second hand är också ett smart och roligt sätt att skapa en unik stämning.

Både dukningar och kläder kommer i flera fall från Myrorna och ger inspiration till vilka oändliga möjligheter du har att skapa något unikt med ett hållbart second hand- hjärta. Dessutom är det riktigt roligt! Vi på Myrorna hoppas att med hjälp från Zanna och Kristina inspirera dig att undersöka nya möjligheter för just er stora dag. 

Om boken:
Gift – skapa ditt unika bröllop, är en inspirationsbok som främst ska hjälpa dig, bruden, att våga släppa loss och anamma din personliga stil även på bröllopet. Det finns inga rätt eller fel, bara modet att våga gå din egen väg. Varför inte gifta sig på ett kalhygge eller välja en svart brudklädsel till exempel? Författarna Kristina Grahn och Zanna Metzer vill inspirera och peppa er att stå emot alla krav och måsten och hänge er till att skapa ett unikt bröllop för dig och din partner.

Kristina Grahn
Kristina vill att kvinnor ska vara sig själva och älska det. Detta gör hon genom att erbjuda kläder som passar och stärker kvinnan, både kroppsligt och själsligt. Kristina brinner för hållbarhet och älskar att göra nya kläder av gamla tyger.
www.bykristinagrahn.com

Zanna Metzer
Det Zanna vill inspirera till på bloggen Sisters in Law är fler avslappnade och kreativa bröllop.
Hon vill visa att ett bröllop inte måste se ut på ett visst sätt. Det viktigaste är att göra precis så som man själva vill och inte vad man tror att andra förväntar sig att ett bröllop ska innehålla.
sistersinlaw.se

Bröllop brudklänning

Kjol och underkjol sydda av second hand-gardiner från Myrorna av Kristina Grahn.

Bröllop stil

Gamla koffertar och resväskor går alltid att hitta second hand.

Bröllop dukning

Matcha olika tallrikar med varandra går utmärkt om man väljer att gå inom ett färgspektrum, vissa nyanser eller samma typ av mönster.

 

Hel spetsklänning som använts som teaser är tagen av fotograf Thea Holmqvist, design Kristina Grahn.

Relaterat

Sätt guldkant på vardagen med Johanna Tjäder!

Sätt guldkant på vardagen med Johanna Tjäder!

Johanna Tjäder är second hand-fantasten som inreder och inspirerar med sitt konto @johantatantatant på Instagram! Hon bor strax söder om Göteborg med man…

Läs mer


#myrornastil presenterar: LoppisLussan

#myrornastil presenterar: LoppisLussan

Månadens #myrornastil är Louise Flink – loppisentusiasten och second hand-skattletaren som driver det inbjudande Instagramkontot @loppislussan. Där delar hon med sig av sina…

Läs mer


Vi tipsar: Så firar du en hållbar påsk- 5 enkla knep.

Vi tipsar: Så firar du en hållbar påsk- 5 enkla knep.

Låt den annars så gula påsken få bli lite grönare i år med fem enkla och hållbara knep. Men först, glöm inte att…

Läs mer