Rensa ut och lämna in med Bea Szenfeld!

Om det är någon som vet vikten av slow fashion – att låta saker leva länge genom att exempelvis lämna in och handla second hand – så är det hållbarhetsdesignern Bea Szenfeld. Nu gör hon gemensam sak med oss på Myrorna för att peppa fler att lämna in och bli en del av den cirkulära modevärlden.

Foto: Jakob Johansson

För återbrukaren Bea Szenfeld finns inte att köpa nytt eller (knappt) slita och slänga det man redan har. Genom sin faiblesse för att arbeta med återanvända tyger och material är hon ett ansikte utåt för second hand, och självklart någon som vi på Myrorna gärna vandrar hand i hand med.

– För mig är återanvändning en självklarhet, second hand har varit en del av min värld så länge jag kan minnas. Det är härligt att fler och fler vill vara en del av den världen nu, säger en hoppfull Bea Szenfeld.

Själv har hon precis rensat ut ett stort förråd av egendesignade skapelser som framöver ska få hitta nya hem via oss på Myrorna. I mitten av april lanserar vi en specialauktion i vår webbshop med de saker hon har lämnat in till oss, så ”stay tuned”!

Förhoppningen är att fler nu hakar på och lämnar in det som inte längre används, och som någon annan kan ha glädje av.

Fler gemensaker – och mer för dem runt omkring

Det handlar helt enkelt om att göra fler kläder och saker till gemensaker – och samtidigt bidra till ett medmänskligare samhälle. Hela vårt överskott på Myrorna går ju till Frälsningsarméns dagliga arbete för barn och vuxna som lever i utsatthet i Sverige. Så det som töms på hemmaplan fyller verkligen en funktion för omvärlden när det lämnas in hos oss.

Vill du se mer av Bea Szenfelds egen vårrensning och inlämning, följ oss Instagram, TikTok och Facebook för uppdateringar kring det och mycket mer.

Lämna in prylar och plagg gör du enkelt i någon av våra butiker, insamlingsplatser eller via vår tjänst ”Hämta hemma”. 

Gör som Bea och bidra till en mer hållbar och härligare värld. Tack!

Fotograf: Jakob Johansson

Tagga @myrorna

Relaterat

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

”Det sitter i detaljerna” brukar man ju säga! Här bär modemästaren och inspiratören @hallbarasara samma klänning men med de olika detaljerna skapar fem…

Läs mer


#myrornastil presenterar: YARLIE

#myrornastil presenterar: YARLIE

Hanna Lindgren är personen bakom pop-artisten YARLIE med det rosa, glittrande instagramkontot @itsyarlie. Hon är uppvuxen i Luleå, numera verksam i Stockholm och…

Läs mer


Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Upgrade, DIY, kreativt återbruk eller remake som det också heter handlar om att uppgradera plagg och förlänga livslängden på saker genom att ta…

Läs mer