#myrornastil presenterar: Anna Rydne

Anna Rydne är fyrbarnsmamman som sedan flera år tillbaka lever efter “zero waste”-metoden, det vill säga i princip avfallsfritt. Genom sin blogg och sitt Instagramkonto inspirerar hon dagligen tusentals människor till en mer avfallsminimal livsstil. Vi bjöd in Anna till en av våra butiker för att välja ut en hel outfit. Resultatet blev en underbar kombination av glitter, jeans, klackar och päls. Vi passade också på att prata en stund med Anna om hennes tankar och förhållningssätt till stil och second hand. Hon berättade att hon handlar nästan alla sina kläder second hand och använder sina favoriter tills de nästan faller isär!

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag skulle säga att jag har en urban klassisk stil och tycker om att kombinera slitna jeans med höga klackar och glittriga blusar. Sedan är jag en utpräglad outfit-repeater: jag älskar att återanvända mina favoriter, och är stolt över mina signaturplagg. Kläder jag tycker om bär jag tills de faller isär. Och plagg som jag inte trivs med lämnar jag till välgörenhet igen, oftast till Myrorna.

Vad har du för relation till secondhand?
– Jag handlar i princip alla mina kläder i second hand-butiker och det har jag gjort i fem-sex år nu. Jag ser inte längre någon anledning att handla nytt. Allt jag behöver går att hitta i fint skick i second hand-butiker eller på begagnatsajter på nätet. Att handla kläder och saker begagnat gör inte bara enormt stor skillnad för miljön, utan också för den egna plånboken.

Berätta om outfiten du valde!
– Jag valde en glittrig outfit för vinterns festliga tillfällen. En paljettförsedd jacka som jag föredrar att bära bak och fram som en blus med knäppning i ryggen, men som naturligtvis också går att använda som kavaj över en topp. Till detta passar ett par slitna jeans, glittriga örhängen och ett par ursnygga pumps från Cacharel. Pälsen är förstås ett kontroversiellt val men jag har beslutat mig för att jag tycker begagnade pälskläder är okej, eftersom de redan existerar. Det är bättre att de kommer till användning än att de slängs eller hänger oanvända i en garderob. Slutligen hittade jag en väska från Tiger of Sweden som rymmer både jobbgrejer och tusen andra prylar som jag som fyrabarnsmamma alltid bär med mig.