#myrornastil presenterar: Eva Wikner

Eva Wikner är den uppmärksammade influencern, modellen och inspiratören som fyller 70 år i sommar! Hon tycker om att blanda olika stilar och rättar sig hellre efter det som känns bra än vad som som är trendigt just nu. Hon klär sig gärna i second hand, är en fena på att kombinera och handlar ofta hos oss på Myrorna. Vi bjöd in henne till en av våra butiker och passade på att lära känna henne lite bättre.

Vem är du?
–  Mitt namn är Eva Wikner Grahnström, blir 70 år i sommar och bor både i Dalarna och på Kungsholmen i Stockholm. För mindre än ett år sedan startade jag en ny karriär, utan att riktigt fatta det. Våren 2021 kom jag med i modellagenturen Ladies Team och i juni startade jag mitt nya Instagramkonto @eva_wikner där jag profilerar mig som modell och influencer.– Det har gett mycket uppmärksamhet att en kvinna i min ålder gör detta och jag har blivit intervjuad i flera sammanhang, bl a P4Extra, Expressen och MåBra. Allt det här är jättekul, jag lär mig nya saker och kommer i kontakt med människor jag aldrig träffat tidigare.

– Det jag vill med mitt instagrammande är att inspirera äldre kvinnor att synas och ta plats. De flesta följarna är från 45+ men det är också många yngre som är nyfikna på en 70-årig kvinnas liv. Jag vill påverka synen på äldre människor och då framför allt kvinnor och visa hur härligt HELA livet är. Det finns så oändligt mycket härligt att göra och upptäcka i olika skeden och jag vill inspirera mina följare att ta ut svängarna och leva sina drömmar genom att dela med mig av mina tankar och det som händer i mitt liv.– Mina intressen är mode, design, konst och smycken. Jag gillar mycket färg, både när det gäller kläder och inredning. Ett favoritnöje är att botanisera på loppisar, secondhandbutiker och auktioner. Egentligen går jag väldigt sällan i vanliga butiker.

– Jag har ägt och drivit en reklambyrå med 12 anställda i massor av år. På fritiden har jag och min man varit gallerister i 17 år. Idag konsultar jag som affärscoach och varumärkesstrateg. För fyra år sedan startade jag och två andra kvinnor ett affärsnätverk som vill synliggöra alla fantastiska och professionella kvinnor som finns här i Dalarna och verka för fler kvinnor i styrelser och på ledande befattningar. Idag samlar vi mer än 350 kvinnor, det är jättekul. Utöver det är jag ordförande i en konstförening, det tar också en hel del av min tid.

Hur skulle du beskriva din stil?
– En stylist beskrev nyligen min stil som eklektisk. Om man googlar på ordet får man fram att det betyder ”stilblandning” och det stämmer bra. Jag gillar att blanda olika stilar och färger och känner mig inte särskilt styrd av trender. Huvudsaken är att det jag har på mig stämmer och känns bra för mig. En dag väljer jag kanske en strikt maskulin stil, och nästa dag något mjukt kvinnligt.

– Kläder är ett sätt att uttrycka sig och jag kanaliserar mycket av min kreativitet genom mina kläder. Jag tycker det är kul att fundera över olika outfits och hitta nya kombinationer i min egen garderob.Hur är din relation till second hand?
– Jag älskar second hand, det har jag gjort hela mitt liv. Så himla kul och inspirerande att återälska både kläder och ting. Och att det sedan har så många andra värden både för miljö och ekonomi gör det ännu bättre. Både garderob och hem får en mycket personligare stil när du blandar sånt som är fyndat i andra hand med t.ex. sånt som du ärvt eller nytt.

– Mitt första minne av Myrorna är från 1973 när jag pluggade i Uppsala. Det fanns en butik på Sysslomansgatan och där fyndade jag en stol för fem kronor!!! Perfekt för en fattig student. Stolen har jag fortfarande kvar.

Berätta om det du valde ut!
– Grejen med second hand är att det känns så spännande, du vet aldrig vad du springer på. Jag försökte hitta plagg som jag kunde kombinera ihop på olika sätt. När jag valde kläder för det här tillfället fanns många snygga kavajer. – Jag gillar kavaj och tycker det är ett väldigt praktiskt plagg, så det blev hela fyra stycken! Utöver det två par byxor, varav ett par svarta och till det en svart polo och en väst. Ett till par byxor med grafiskt mönster som jag satte ihop med en klänning och prickig blus. En orange kjol, en djurmönstrad kofta och lite andra toppar. Ett snyggt bälte i läder, läderstövlar och en guldig liten väska. Superfina fynd som jag kommer att använda länge.

Följ @eva_wikner på Instagram och inspireras av hennes stil! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

#myrornastil presenterar: LoppisLussan

#myrornastil presenterar: LoppisLussan

Månadens #myrornastil är Louise Flink – loppisentusiasten och second hand-skattletaren som driver det inbjudande Instagramkontot @loppislussan. Där delar hon med sig av sina…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

#myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

Catarina Skoglund är fotograf och stylist. Hon inspirerar många tusentals människor med sin konstnärliga blick på tillvaron, genom Instagramkontot @annacate. Hennes flöde genomsyras…

Läs mer


Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

När sommaren kommer och ledigheterna börjar så börjar fyndsommaren! Tidningar och sociala medier fylls av rapporter av bästa second hand-fynden, loppiskartor och tips.…

Läs mer