Värderaren Mona: ”Vi är alla länkar i en kedja”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Mona Holm Tranberg, som trots sina många år i yrket fortfarande kan bli överraskad när hon värderar.

Mona Holm Tranberg har arbetat på Myrorna i över 20 år. Trots det, bjuder varje dag på någonting nytt.
– Häromdagen fick vi in ett föremål som någon trodde var en dörrstopp men som visade sig vara en pennhållare. Jag tycker om att ta vara på grejer istället för att bidra till slit- och slängsamhället, säger hon.

Mona Holm Tranberg tittar på kvalitet, märke och modegrad när hon värderar.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Jag värderar kläder, prylar, tavlor, accessoarer och smycken. Det innebär också prissättning av varor.

Hur går tankarna när du värderar kläder och accessoarer?
– Först gäller det att fråga sig ”går det här att sälja eller ska det gå på export?”. Jag tittar på kvaliteten, märket och modegraden. Om det är ett billigt märke men finare material så som siden, mohair eller linne, så kan plagget gå för lite mer. Om det är smutsigt eller trasigt går det direkt till återvinning. Vi skickar aldrig plagg med hål till butikerna.Vilka olika avdelningar finns inom sortimentet på Myrorna?
– Vi har alla kategorier, alltså blus, tröja, byxa och jacka, inom dam och herr. På vår avdelning ”personligare” hamnar ofta äldre märkeskläder eller kläder som är väldigt poppis.

Vad är det bästa med att jobba som värderare?
– För mig känns det bra att hjälpa Frälsningsarmén. Men vad jag gillar allra mest är att jobba med så många olika människor. Vi ser folk växa. På Myrorna tror ingen att den är bättre än någon annan. Vi är alla länkar i en kedja, säger Mona Holm Tranberg.Hela vårt handplockade och unika sortiment kan du hitta i alla våra butiker och i vår webbshop. Följ vårt konto @myrorna på Instagram för att ta del av fler inspirerande historier, samarbeten och daglig inspiration. Vi ses!

Tagga @myrorna

Relaterat

Transportledaren Krister: ”Vi får in 40 ton i veckan”

Transportledaren Krister: ”Vi får in 40 ton i veckan”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Krister Back,…

Läs mer


Arbetspraktikanten Andreas: ”En varierad vardag med bra motion som bonus”

Arbetspraktikanten Andreas: ”En varierad vardag med bra motion som bonus”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Turen har kommit till Andreas Johansson,…

Läs mer


Gruppchefen Malin: ”Att jobba här känns bra i hjärtat”

Gruppchefen Malin: ”Att jobba här känns bra i hjärtat”

I denna serie får du hänga med bakom kulisserna på Myrorna och träffa några av våra anställda. Möt Malin Christiansson, som drivs av…

Läs mer