DIY – Skapa egna bordslampetter!

Här kommer ett enkelt, roligt och småpyssligt DIY-tips från oss på Myrorna i vinter! Gör dekorativa bordslampetter av ljuslyktor och mindre metallfat eller brickor i några enkla steg. Både lyktor och brickor kan du hitta i alla våra butiker och här finns inga gränser för din kreativitet! Blanda olika storlekar och former eller håll det enkelt och stilrent.

Du behöver:

– Brickor eller fat i tenn, silver, mässing eller rostfritt. Välj helt enkelt det du tycker mest om och som passar bäst in i just ditt hem.

– Ljuslyktor.

– Limpistol.

– Hammare eller bara handkraft.

Gör såhär:

För att ljuset ska reflekteras på finast sätt och för att brickan ska kunna fästas på ljuslyktan behöver du måtta ut hur böjd brickan behöver vara för att omsluta ljuslyktan.Använd handkraft eller lägg metallbrickan i en handduk och lägg den på något tåligt som du kan böja den runt. Använd händerna för att försiktigt böja brickan mot underlaget eller använd en hammare för att varsamt banka till brickan för att uppnå rätt form.Sätt en limklutt på ljuslyktan och fäst brickan på lyktan. Var noga med att se till att brickan står stadigt så att den inte faller åt sidan eller ramlar bakåt. Låt limmet torka, tänd ett ljus och njut av en personlig och dekorativ bordslampett. Kom ihåg att aldrig lämna tända ljus obevakade.

Välkommen in i någon av våra butiker för att hitta det du behöver för att skapa dina personliga bordslampetter. Besök även vår webbshop.

Följ @myrorna på Instagram för att ta del av daglig inspiration och spännande samarbeten!

 

#myrornastil

  Relaterat

  Så gör du: kuddfodral av stuvbitar och mattsvarta stolar

  Så gör du: kuddfodral av stuvbitar och mattsvarta stolar

  Stolar. Udda stolar, lika stolar, klädda stolar. Oavsett om stolarna är av samma stil eller inte så ser de ofta trevligare ut om…

  Läs mer


  DIY – Så gör du om en dammig pall till nordisk design

  DIY – Så gör du om en dammig pall till nordisk design

  DIY – Do It Yourself är ett sätt att få second hand att bli precis det man vill att det ska vara. Många…

  Läs mer


  Så gör du: Blå skåpet från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

  Så gör du: Blå skåpet från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

  God kvalitet på möblerna men ibland hopplöst daterade i uppsynen. En modellstudie i olja fick ligga som grund till Sanna Evers inspiration när…

  Läs mer