Så gör du: Från 70-talsfuru till djurgårdsgrönt

En furubyrå från 70-talet fick sekelskiftesflirt med klassiska mässingshandtag och mild grön färg. En stol fick en rättvis färg till sitt vackra mönster. Med grova tyger och pastelliga nyanser från Sköna Hems trendfärger för 2019 skapar nostalgi!

”Från 70-tal till sekelskifteskänsla. En helt oansenlig liten furubyrå från 70-talet omvandlades till en skönhet med sin milda gröna färg och klassiska skålhandtag. De charmiga stolarna med sina vackra detaljer målades i en svag rosa ton och kläddes med ett rustikt linnetyg. Färgerna kommer från kollektionen ”Sköna hem by Caparol” Tapet från Intrade.” – Sanna Evers

Före

En furubyrå från 70-talet med knopphandtag verkar finnas i många hem. Med ett tråkigt utseende ratas de ofta till ett undanskymt hörn, eller ännu värre soptippen, men grunden är av god kvalitet. Den slitna stolen har fortfarande mycket att ge med sitt vackra mönster.

Sannas Upgrade

Sköna Hems samarbete med Caparol resulterade i en färgkarta med trendiga färger för 2019. Dessa framåtlutande färger fick ligga till grund för den härliga byrån med stol som passar väl i både hall och sovrum.  Sköna hems färg VERDURE fick lyfta byrån och VANITY fick stolen som en härlig partner. Tapeten från Intrade lyfter upp färgen i stolen.

Caparol har färger som gör det möjligt att måla på de flesta ytor. De flesta av möblerna som Sanna har målat om är behandlande på ett eller annat sätt, framför allt lackade eller målade.

Så gör du:

  1. Tvätta först av möblerna med målartvätt. Det är viktigt att få bort allt smuts, fett och kladd.
  2. Om möbeln har sprickor eller skador måste dessa jämnas ut med snickerispackel.
  3. Efter torktiden ska ytorna slipas med sandpapper för att få en slät yta. Har färgen eller lacken lossnat och flagnat på vissa ställen är det viktigt att avlägsna dessa med antingen slippapper eller en färgskrapa. Slipa sedan ytan matt med ett fint slippapper. Sitter färgen bra och utan flagor räcker det med att slipa med det fina sandpappret.
  4. Sedan är det dags att måla! Jag har grundmålat alla möbler med Caparol Häftprimer för att få bästa möjliga underlag att måla vidare på. En fantastisk färg som fäster stenhårt på de flesta ytor t o m glas, hårdplast, keramik och metall. Den behöver tid för att härda innan man kan gå vidare med lackfärgen.
  5. Nu kommer det roliga! Äntligen ska möbeln få sin slutliga karaktär. På alla möbler har jag använt Caparols matta lackfärg. Resultatet blir elegant och sobert.
    Måla alltid minst två gånger så att du får en heltäckande och tålig yta. Torktiden mellan målningarna står tydligt på burken.

Val av penslar!

Att måla med rätt penslar är A och O för ett bra resultat. Här är några penslar som har använts när möblerna har målats. Både breda, smalare och runda lackpenslar. Beroende på om det är stora ytor eller smala ben som ska målas. Rådfråga alltid i färgaffären!

penslar när man målar möbler

Resultat

 

Relaterat

Så gör du: Falurött och allmoge i det nya 20-talet

Det moderna skåpet, numera en klassiker som går att skapa av vilket äldre dussinskåp som helst! Sanna väljer ett slitet och trist skåp,…

Läs mer


Så gör du: Ett skrivbord för ett lejon

Skrivbordet – hemmets nya centrala punkt! välgjorda möbler med vackra detaljer förtjänar en färg med lite pondus i . Det visar det vackra…

Läs mer


Så gör du: måla möbler i samma färg som väggen

Måla in möbler i samma färg som väggen för ett enkelt och vilsamt sobert uttryck. För dig som vågar ger det även plats…

Läs mer