Julklappsrecept – Udda små glas & julig chokladmousse.

Gör så här:
Köp udda små glas second hand. Fyll glasen med mousse i smakerna skumtomte och choklad.

Recept och styling: Karin Bohlin. Fotograf: Sanna Lindberg.

Extra god och julig chokladmousse – Gör gott & smakar gott!

4-6 portioner. Tid 10 min + minst 4 tim i kylskåpet.

Ingredienser:

3 dl vispgrädde

Nougatchokladmousse:
100 g nougat
1 msk kakao
ev. rostad mandel eller
hasselnötter och mörk
choklad

Vit chokladmousse med
skumtomtar:
100 g vit choklad
5 st skumtomtar
ev. strössel och extra
skumtomtar

Gör så här:

Värm grädden i en kastrull. Lägg i nougat och kakao eller vit choklad i bitar och skumtomtar i den heta grädden. Sänk värmen och rör tills allt smält samman.

Häll över blandningen i en bunke och ställ i kylskåpet minst 4 tim, tills den kallnat helt.
Vispa blandningen med elvisp tills den blir fluffig, 10-15 sekunder.

Fördela moussen i portionsglas. Toppa gärna med hackade nötter och riven choklad eller strössel och skumtomtar innan servering

Tips!
Ställ blandningen i kylen redan dagen innan så går det snabbt att vispa när det är dags att servera.

När du handlar julen hos Myrorna gör det gott för fler. Myrornas överskott går
till att hjälpa människor i utsatthet i Sverige. Dessutom 100% hållbart.
En riktigt god jul helt enkelt!

Relaterat

Julklappstips! Ge bort en god sak: presentkort på Myrorna.

Julklappstips! Ge bort en god sak: presentkort på Myrorna.

Ge bort en god sak i julklapp! När du handlar julen hos Myrorna gör det gott för fler. Myrornas överskott går till att…

Läs mer


DIY: fem finurliga tips på personliga julklappar

DIY: fem finurliga tips på personliga julklappar

Visst är det så att personliga julklappar är allra roligast att både ge och få! Att välja ut en present second hand visar…

Läs mer


Vi har listat julklappstips som räddar julen!

Vi har listat julklappstips som räddar julen!

Nu är det jul igen, och nu ska det ges bort secondhand-fyndade julklappar. Men hur gör man egentligen? Lugnt, vi har samlat mängder…

Läs mer