DIY: fem finurliga tips på personliga julklappar

Visst är det så att personliga julklappar är allra roligast att både ge och få! Att välja ut en present second hand visar på extra tanke och omsorg. Just nu är våra butiker fyllda med julklappar som passar hela familjen! Dessutom har vi en hel del prylar som du först kan sätta en egen prägel på. Låt dig inspireras av dessa fem finurliga DIY-tips:

1. Marmorerat porslin.

Köp ett par neutrala tekoppar (eller annat porslin) och dekorera dem med hjälp av nagellack! Fyll ett plastkärl med ljummet vatten och häll i några droppar nagellack. Rör snabbt runt och doppa koppen i blandningen. Klart! Låt torka i några timmar och lackera sedan för bättre hållbarhet.

2. En burk med marmelad.

Att göra en mumsig marmelad är mycket enklare än vad du tror! Koka bara samman valfria bär eller frukter med syltsocker och häll i en gammaldags burk från oss.

3. En ask med julgodis.

Fler ätbara klappar! Fynda en personlig plåtburk och fyll den med julgodis. Garanterat uppskattat!

4. Broderat klädesplagg.

För den med lite mer tid kanske ett broderat klädesplagg kan vara en idé? Här hittar du en guide på hur du skapar jeansen ovan och på vår Pinterest finns mer broderiinspiration!

5. Stickling i kruka.

Att låta någon överta något man odlat själv känns väldigt omtänksamt! Köp en fräsig begagnad kruka och plantera en växt som passar personen i fråga (för säkerhets skull kan det vara bra att skicka med en handskriven lapp med skötselråd också…)!

Relaterat

Julklappsrecept – Udda små glas & julig chokladmousse.

Julklappsrecept – Udda små glas & julig chokladmousse.

Gör så här: Köp udda små glas second hand. Fyll glasen med mousse i smakerna skumtomte och choklad. Extra god och julig chokladmousse…

Läs mer


Julklappsrecept – Fint fat eller en vacker tallrik & julkryddiga chokladbollar.

Julklappsrecept – Fint fat eller en vacker tallrik & julkryddiga chokladbollar.

Gör så här: Köp ett fint fat eller en vacker tallrik second hand. Gör julkryddiga chokladbollar. Extra goda julkryddiga chokladbollar – Gör gott…

Läs mer


Julklappspanik? Ingen fara! Vi har samlat 25 julklappstips att inspireras av

Julklappspanik? Ingen fara! Vi har samlat 25 julklappstips att inspireras av

Nu börjar det bli hög tid att planera årets julklappsinköp! Bäst för både miljö och människa är förstås att handla dina klappar second…

Läs mer