DIY – Skapa egna bordslampetter!

Här kommer ett enkelt, roligt och småpyssligt DIY-tips från oss på Myrorna såhär i novent och inför advent! Gör dekorativa bordslampetter av ljuslyktor och mindre metallfat eller brickor i några enkla steg. Både lyktor och brickor kan du hitta i alla våra butiker och här finns inga gränser för din kreativitet! Blanda olika storlekar och former eller håll det enkelt och stilrent.

Du behöver:

– Brickor eller fat i tenn, silver, mässing eller rostfritt. Välj helt enkelt det du tycker mest om och som passar bäst in i just ditt hem.

– Ljuslyktor.

– Limpistol.

– Hammare eller bara handkraft.

Gör såhär:

För att ljuset ska reflekteras på finast sätt och för att brickan ska kunna fästas på ljuslyktan behöver du måtta ut hur böjd brickan behöver vara för att omsluta ljuslyktan.Använd handkraft eller lägg metallbrickan i en handduk och lägg den på något tåligt som du kan böja den runt. Använd händerna för att försiktigt böja brickan mot underlaget eller använd en hammare för att varsamt banka till brickan för att uppnå rätt form.Sätt en limklutt på ljuslyktan och fäst brickan på lyktan. Var noga med att se till att brickan står stadigt så att den inte faller åt sidan eller ramlar bakåt. Låt limmet torka, tänd ett ljus och njut av en personlig och dekorativ bordslampett. Kom ihåg att aldrig lämna tända ljus obevakade.

Välkommen in i någon av våra butiker för att hitta det du behöver för att skapa dina personliga bordslampetter. Besök även vår webbshop.

Följ @myrorna på Instagram för att ta del av daglig inspiration och spännande samarbeten! Signa även upp dig på vårt nyhetsbrev nedan.

 

#myrornastil

  Relaterat

  Så gör du: Sekretären

  Så gör du: Sekretären

  Den vackra sekretären i en dimmig gråblå ton får en modern touch utan att kompromissa med känslan av arv och tradition. En funktionsmöbel…

  Läs mer


  Börja brodera! Inspireras av experten som hittar materialet second hand

  Börja brodera! Inspireras av experten som hittar materialet second hand

  Med våren är det dags för nya tag och nya projekt. Varför inte testa att börja brodera? En gammal handarbetesteknik som dammats av…

  Läs mer


  Så syr du stora golvkuddar!

  Så syr du stora golvkuddar!

  Hur härligt är det inte med stora, mjuka golvkuddar? Att sitta eller ligga på framför favoritserien, som extra sittplatser i vardagsrummet eller på…

  Läs mer