Styla dina jeans med ett skärp

Ett skärp, bälte eller livrem – kärt barn har många namn! På Myrorna hittar du mängder av olika skärp som passar alla storlekar och smaker. Passa på att fynda den perfekta accessoaren till dina jeans, från 15 kr! Här är dessutom en lista på fem saker du kanske inte visste om denna klassiska accessoar:

  • Människan har använt bälten sedan urminnes tider för att hålla kläder på rätt plats eller för att bära verktyg och vapen. Eller helt enkelt för att det är snyggt!
  • Arkeologiska fynd visar hur skärpen ofta haft religiösa betydelser eller symboliserat rikedom och makt. I det Romerska riket var det exempelvis bara slavar som bar bältlösa tunikor.
  • Först under renässansen började skärpen tillverkas med spännen.
  • Långbyxor började inte populariseras förrän under slutet av 1700-talet och bars till en början oftast upp med hängslen. Därför var det inte förrän efter 1920-talet som byxor och jeans fick bälteshällor.
  • Världens dyraste skärp var ett samarbete mellan lyxingenjören Roland Iten och sportbilsföretaget Bugatti. Det diamantprydda spännet medförde en prislapp på ungefär 4,4 miljoner – och då ingick inte ens själva bältet! Bättre att fynda på Myrorna då tänker vi…

Källor här och här.

Extratips! Vem har sagt att ett skärp måste vara just ett skärp? Knyt en schal runt midjan istället för en ännu personligare look (de kostar också från 15 kr på Myrorna)!

 

 

Relaterat

Spara världen. Köp använda jeans.

Spara världen. Köp använda jeans.

Hundratals miljoner. Så många liter vatten kan svenskarna spara, om de väljer att köpa second hand-jeans istället för nya. Det går åt 11…

Läs mer


Ta hand om dina jeans så de räcker länge

Ta hand om dina jeans så de räcker länge

När ett par jeans kostar 70 badkar med dricksvatten att tillverka är det viktigt att man tar hand om dem väl så att…

Läs mer


Basic black eller krispigt vitt? Höstens tröjor är ett MUST HAVE från 39 kr

Basic black eller krispigt vitt? Höstens tröjor är ett MUST HAVE från 39 kr

Många säger att svart är höstens MUST HAVE. Kanske är du en av dem – och då är det enkelt att hitta i…

Läs mer