Sno stilen – duka som Rörstrand eller Svenskt tenn

Inredning är klassiskt och därför går det alltid att följa upp second hand. Inte nog med att du hos oss ofta kan hitta EXAKT det som är trendigt nu, som Mon Amie-serviser eller vaser från svenskt tenn och en och annan keramikvas så kan du hitta dess tvillingar.

För sommarens fester tog vi inspiration av vårsommaren 19 kataloger från några kända varumärken som Rörstrand, Svenskt tenn och House Doctor. Med bilder från dessa varumärken som förlaga begav vi oss till en av våra butiker för att se om vi kan matcha stilarna.

 

Blå blommor och svensk sommar – Rörstrand

Nu nalkas svenska högtider, och då får vi alltid blå dunster framför ögonen. Det vackraste vi kan tänka oss är ett somrigt bord med porslin i blå blommor. Vi tittade på Rörstrands bestseller Blå blom. Dessa kan du hitta i våra butiker – men för en hel servis krävs tid och tålamod. Bättre då att se stilen!

Original

Bild från Rörstrand.se

 

Ljusa pasteller och avskalat – Svenskt tenn

Drömmen om punschverandan eller sommarstugan – men nog går det att fånga stilen på balkongen eller gården också. Svenskt tenn-stilen är oftast enkel att kopiera second hand, stilfullt, enkelt men ofta varierat!

 

Originalet

Bild från Svenskttenn.se

 

Keramik och organiska material – House doctor

Vurmen för keramik och organiska material och sträva ytor har hållt i sig ett tag nu. Busenkelt att hitta second hand. De tunga mörka materialen ger en sober inramning till både vårblommor och torkade blommor. Tidlöst åretrunt-stilleben!

Originalet

 

Frukost med stil – Rörstrand

Vi gillar Rörstrands avskalade frukostbord. Oavsett frukosten intas i sommarstuga, på balkongen eller i kokvrån älskar vi stilen! Vi valde att sno stilen.

Original

Bild från Rörstrand.se

 

Så gjorde vi: Inga av produkterna är undanplockade eller speciellt utvalda på andra förutsättningar än för en vanlig besökare i våra butiker. Produkterna kommer från Myrorna på Kolargatan i Stockholm, plockade och fotade från en dags sortiment.

Relaterat

Lång fot, kort fot, smalt eller fylligt. Rymligt eller bara vackert från 6 kr.

Lång fot, kort fot, smalt eller fylligt. Rymligt eller bara vackert från 6 kr.

Glasen gör halva bordet. Och vi har ett glas för varje personlighet. Vi har så många olika glas så varför inte erbjuda varje…

Läs mer


Det våras för den hållbara dukningen

Det våras för den hållbara dukningen

Dukat för en hållbar valborg – i vårens grönska Glad valborg! Nu stundar högtiden när vi firar in våren, utomhusfesternas startsignal om man…

Läs mer


Hylla hantverket – broderier på textil!

Hylla hantverket – broderier på textil!

Nästa gång du besöker någon av våra butiker – ta en extra titt på textilavdelningen där du kan hitta gardiner, dukar, kökshanddukar och…

Läs mer