#myrornastil presenterar: Sigfrid Billgren.

Sigge är en fena på loppis och auktionsfynd och har en rad strängar på sin lyra. Visste ni att han har varit både köksmästare och jobbat som turnéledare för E-type? Med ett öga för hållbara, unika och detaljerade kompositioner inspirerar han många genom sitt Instagramkonto @siggefyndar. Vi har pratat med Sigge om hans lyckliga minnen kopplat till second hand och vad det första han tittar efter är när det kommer till att köpa jacka.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Den frågan har jag inte fått på länge och det kanske beror på att jag inte har någon stil. Jag tycker att det gärna får vara praktiskt och inte bara snyggt för stunden. Med det menar jag att jag tycker om när ett plagg används över flera säsonger. Oftast brukar det bli att jag hittar en snygg jacka och då har man något att arbeta kring. Det är svårt att få ihop en stil direkt tycker jag, det tar ett tag.

Hur är din relation till second hand?
– Jag har alltid haft en relation till second hand vare sig jag ville det eller inte, det ingår i vår familjekultur skulle man kunna säga. Jag kommer så väl ihåg när jag som liten blev upphämtad från skolan och att vi alltid gick förbi någon mission på vägen hem, eller ibland förbi Östra real för att se om det fanns någon container där. Ibland var det bara att hoppa upp och ta det som mamma pekade på. Idag ser jag det som lyckliga minnen!

Berätta om outfiten du valde ut!
– Jag valde ett par ordentliga boots som klarar både skur och kyla nu när hösten börjar lida mot sitt slut. Till överkroppen blev det en kort men ändå väldigt varm jacka som klarar det mesta och viktigast av allt, har bra fickor. Det är nog de första jag tittar på hos en jacka, om fickorna är vettiga eller inte haha.

När det kommer till porslin så är jag helt tvärtom. Det behöver inte vara praktiskt, så som dessa underbara krukor av Gunnar Nylund för Rörstrand. Fullkomligt opraktiska men alldeles underbara! Om jag någon gång har en punschveranda så kommer de flytta dit direkt.

Jag skulle vilja säga att jag dras till allt som sticker ut, och då vill jag alltid veta mera om föremålet. Det gäller att vända upp och ned på porslin för att se stämplar samt kika under lampfoten för att se vart den kommer ifrån. Vilket gör att kunskapen blir större och sökandet bara roligare!

Jag letar alltid efter fina konstböcker, speciellt om Picasso som är en av mina stora inspirationskällor. Hans kubism och färgsättning är väldigt dekorativa till det enkla i hemmet.

Relaterat

#myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

#myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

Catarina Skoglund är fotograf och stylist. Hon inspirerar många tusentals människor med sin konstnärliga blick på tillvaron, genom Instagramkontot @annacate. Hennes flöde genomsyras…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Sara Cronie

#myrornastil presenterar: Sara Cronie

Kreativa Sara Cronie är modedesignern som helst klär sig i vintage, och som har ett estetiskt öga utöver det vanliga. I flödet på…

Läs mer


Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer