Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister!

Att använda det du redan har eller det som redan finns på planeten är bland det bästa du kan göra för miljön. I våra förråd och garderober så göms det skatter som ofta bara ligger och skräpar. Ibland har de helt enkelt bara glömts bort!

– Det som du inte drar nytta av kan istället användas av någon annan. I den här 5 stegsguiden har jag, Isabelle McAllister i samarbete med Myrorna, fått äran att guida er i hur du kan tänka och vad du kan göra med dina gamla saker!

Det finns olika delar att tänka på när det gäller det du äger och har:

1. Få fart på dina grejer! I ett förråd gör de ingen nytta, varken för dig, någon annan eller miljön.
2. Ta en ordentlig titt och bedöm dina grejer utifrån vad du faktiskt behöver, använder och tycker om.
3. Ta till vara på det du redan har – kanske är det dags att ge den älskade pallen ett nytt lager färg så den kan få komma fram igen.
4. Rensa ut och lämna in de saker du inte kommer att använda till Myrorna.
5. Om du behöver köpa något nytt – köp andra hand i första hand.

Hur du kommer igång!

– Vi är många som har alldeles för mycket prylar som samlar damm och sällan används. Men hur kommer man igång och rensar bland allt? Det gäller att ladda på rätt sätt.

– För mig personligen så gäller det att inte tänka för mycket utan bara köra. När jag väl har börjat så går det inte att sluta och när det är stökigt så bara måste jag ta tag i det hela! Andra kanske måste ladda med härlig musik, en bra ljudbok, goda snacks eller avsätta en helg som noga planeras in i kalendern. Det gäller helt enkelt att hitta det sätt som passar dig bäst!

Om Isabelle McAllister:

Isabelle har en 20-årig bakgrund inom inredning, DIY och återbruk och vurmar för hantverk och att tänka med händerna. Hon har nyligen gett ut boken “Skavank – laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta” via Norstedts förlag. Isabelle jobbar med innovation och kommunikation för att vi ska förstå klimatkrisen och den transformation av samhället som vi står inför. Se till att följa @isabellemcallister på Instagram för mer inspiration.

Klicka här för att hänga med till första steget i Isabelles guide till att aktivera ditt förråd!

Relaterat

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Aktivera midsommarklänningen med Hållbara Sara!

Ni vet den där ljuvliga midsommarklänningen som bara hänger i garderoben i väntan på midsommar? Vet ni vad, vänta inte! Ta fram den,…

Läs mer


#myrornastil presenterar: YARLIE

#myrornastil presenterar: YARLIE

Hanna Lindgren är personen bakom pop-artisten YARLIE med det rosa, glittrande instagramkontot @itsyarlie. Hon är uppvuxen i Luleå, numera verksam i Stockholm och…

Läs mer


Utelivet är det nya innelivet!

Utelivet är det nya innelivet!

Second hand-proffset med ett Instagramkonto som inspirerar är Johanna Tjäder, kanske mest känd som @johantatantatant. I ett samarbete med oss har hon de…

Läs mer