Myrorna i pilotprojekt med appen Tiptapp för att förenkla för fler att skänka saker till second hand

tiptapp i samarbete med Myrorna

Myrorna startar pilotprojekt tillsammans med appen Tiptapp. Projektet “Tiptappa till välgörenhet” är ett sätt att underlätta för fler människor att skänka saker till välgörenhet.

— Vi arbetar alltid för att göra det enklare att skänka till oss. När efterfrågan på att få skänka gåvor till oss växer vill vi förstås även möta den. Med den nya funktionen vill vi testa att erbjuda en “on demand”-tjänst, till dem som vill skänka till oss i Stockholmsområdet, säger Emma Eneborg, ansvarig för hållbarhet på Myrorna i Sverige.

Tiptapp är en app där användare som behöver hjälp att bli av med något sammanförs med andra användare som har plats över i bil eller på en släpvagn och som vill hjälpa till med en hämtning. Sedan tidigare finns annonstyperna Tiptappas bort, Bortskänkes och Hit & dit. I dagarna lanserades den nya annonstypen “Tiptappa till välgörenhet” där de nu skapar en underkategori speciellt för second hand-butiker.

Praktiskt fungerar det så att den som vill skicka en pryl, stor eller liten, till välgörenhet, fotar saken som ska transporteras, anger vart den ska hämtas och levereras, när hämtning ska ske och hur mycket man är villig att betala för hjälpen. I andra änden finns användare som ändå ska köra och har plats över i bil eller släp och som mot en liten betalning kan tänka sig att ta med en eller flera saker i sitt fordon.

I projektet ingår två butiker som kan ta emot leveranser genom Tiptapp. Det är Myrornas butik på Kolargatan 2 i Ropsten som är med i pilotprojektet.

Tiptapp.se

 

Relaterat

Lastbil Myrorna

Vi kan hämta hemma hos dig

Hämta i Stockholm eller Göteborg Under sommaren är hämtningstjänsten inställd. Den kommer igång vecka 34 i Stockholm och Göteborg. Vi erbjuder hämtning av…

Läs mer