#myrornastil presenterar: Klara Hedberg

Klara Hedberg är Instagramprofilen vars stil många inspireras av. Klara besökte en av Myrornas butiker, och plockade ihop en helt fantastisk outfit med volanger, boots och raka snitt. Vi passade på att intervjua henne om stil och second hand. Det visade sig att hennes personliga, inspirerande garderob till 70% består av second hand-fynd.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag har bär ofta ganska minimalistiska kläder i jordnära färger med någon form av twist, jag har en förkärlek till raka snitt och spännande material. Jag bär tex gärna ett par beiga raka byxor – men dessa får då gärna vara i ull eller råsiden. Dock romantiserar jag då och då tanken av att leva ett helt annat liv i väldigt feminina kläder från 50- och 60-talet likt Audrey Hepburn. Under dessa perioder kan man se mig glida runt i sidenklänningar och stora smycken. En splittrad klädstil som nog personifierar mitt inre ganska mycket.

Hur är din relation till second hand?

– Min relation till second hand är lång och personlig! Under min uppväxt köpte mina föräldrar i princip aldrig nya kläder till mig och min lillebror. Vi ärvde eller handlade second hand. Än idag har jag nog aldrig sett min mamma komma hem med en påse från någon av kedjorna. Idag finner jag 70% av mina kläder second hand, det är ett bra sätt för mig att kunna hitta bra material och roliga snitt till ett bättre pris. Även ett sätt att slippa bära samma plagg som resterande gör, visst?

Berätta om outfiten du valde ut!

– Jordnära färger och raka snitt men med en romantisk twist i form av en volangklänning från den danska märket Second Female som jag hittade i nyskick på Myrorna i Göteborg. Jag tycker om att balansera upp volanger och feminint med ganska tuffa material, i detta fall en längre skinnjacka och cowboy-boots. Om du bryter av en feminin klänning med en väst, som jag gjort i detta fall, så blir den enklare att bära till vardags. Ett litet tips, hehe!

Relaterat

#myrornastil presenterar: YARLIE

#myrornastil presenterar: YARLIE

Hanna Lindgren är personen bakom pop-artisten YARLIE med det rosa, glittrande instagramkontot @itsyarlie. Hon är uppvuxen i Luleå, numera verksam i Stockholm och…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

#myrornastil presenterar: Natalie Eriksson

Natalie Eriksson är en av våra stamkunder som inspirerar många via sin Youtubekanal, sin blogg och Instagramkonto @natalie.chanise.eriksson! Vi bjöd in henne till…

Läs mer


Höstens MUST HAVES

Höstens MUST HAVES

När du handlar höstens viktigaste plagg hos oss går all vinst till de som inte har det man måste ha. Till exempel mat,…

Läs mer