Vintageexperten Emma Sundh:s handplockade butiksfavoriter

Inför öppningen av våra nya butik på Bolandsgatan 15 G i Uppsala bjöd vi in vintageexperten och bloggaren Emma Sundh. Hennes uppdrag för dagen var att finkamma den proppfyllda butiken och välja ut de kläder och prylar som hon gillade allra bäst. ”Jag har varit där och tjuvkikat, plockat ut några favoriter och lämnat dem åt dig.” Den 25/5 öppnar portarna klockan 10.00 och det är först till kvarn som gäller!

Emma började med att bygga upp ett sprakande stilleben för både stora och små i Pippi Långstrump-färgskala. Till exempel hittade hon retrosnygga förvaringsbackar i plast, en glaskanna med 60-talsmönster, en flaska i brunt glas att använda som vas, en vacker gammal bok om svampar, en senapsgul rund bricka, moderiktiga skor i plast, hållbara och klimatsmarta plåtmatlådor, kuddar i festligt mönster och en trasmatta.

Sedan rotade hon fram en massa härliga klädesplagg som helt går i linje med sommarens trender. Till exempel dessa vintageklänningar i rosa, randigt och gult.

Emma inspirerar i allt! Här matchar hon en avslappnad, uppknuten skjorta med ett par rosa 70-talsbrallor.

Sist men inte minst plockade Emma ut en koffert, en serveringsvagn, två piedestaler från Svenskt tenn, en uppsättning Spode-koppar, champagneglas i kristall, tre mässingsljusstakar och en vas i genomskinligt lila glas.

Tänk vad mycket fint du kan hitta second hand – missa inte chansen knipa åt dig dessa prylar på öppningen av Bolandsgatan 15 G! Läs Emma Sundhs blogginlägg om dagen här.

 

Relaterat

Funktionsanpassade festkläder!

Funktionsanpassade festkläder!

Tillsammans vill vi göra världen festligare för fler! Nu lanseras second hand-kollektionen med funktionsanpassade festkläder. En kollektion som utvecklats i samarbete med Särnmark…

Läs mer


​Premiärsuccé och säljrekord när Myrornas nyrenoverade butik invigdes

​Premiärsuccé och säljrekord när Myrornas nyrenoverade butik invigdes

När vår nyrenoverade butik i Ropsten i norra Stockholm slog upp dörrarna till 2000 kvadratmeter second hand-paradis efter ett års renovering, vallfärdade tusentals…

Läs mer


Ny butik i Boländerna i Uppsala! Sommarfest, svenskt tenn och Emma Sundhs favoriter

Ny butik i Boländerna i Uppsala! Sommarfest, svenskt tenn och Emma Sundhs favoriter

Onsdag den 25 april öppnar vi äntligen våra nya lokaler på Bolandsgatan 15G. I den nya fina butiken kommer man kunna fynda handplockade…

Läs mer