Funktionsanpassade festkläder!

Tillsammans vill vi göra världen festligare för fler!

Nu lanseras second hand-kollektionen med funktionsanpassade festkläder. En kollektion som utvecklats i samarbete med Särnmark Assistans, en av Sveriges första assistansanordnare, och den uppmärksammade modedesignern Louise Linderoth som funktionsanpassat utvalda plagg från Myrorna.

Louise är utbildad i modedesign på textilhögskolan i Borås, specialiserad på funktionsanpassad design och själv rullstolsanvändare.
– Jag har genom åren pratat med massor av personer om de här frågorna och vet hur svårt det är att hitta kläder som både är funktionella och snygga. För mig känns det jättekul att få vara en del av den här viktiga satsningen. Den betyder så mycket för så många, säger Louise Linderoth.

För en person som till exempel använder rullstol kan ett par byxor behöva anpassas i knävecken, grenen, gylfen eller baksidan, medan en skjorta kan behövas sys om i både bak- och framstycke. Varje individ har förstås sina egna behov av anpassningar.

Välkommen att handla funktionsanpassade festkläder i vår webbshop!

Foto: Beata Cervin

Frågor & svar:

Hur går det till?
Modedesignern Louise Linderoth väljer ut plagg från Myrorna som sedan funktionsanpassas. Dessa kan du köpa i vår webbshop.

Varför behövs funktionsanpassade kläder?
De som oftast har störst behov av funktionsanpassade kläder är personer med funktionsnedsättningar som påverkar rörligheten och därmed möjligheten att klä sig själva.

Hur funktionsanpassar man kläder?
Det handlar ofta om att ha resår på rätt ställen, högre midja eller utökad byxlängd så att allt sitter bra även när man sitter ner. Det är också vanligt med draperingar, som förutom att vara dekorativt kan förhindra ett plagg att fastna i hjulen på rullstolen.