Vi har listat julklappstips som räddar julen!

Nu är det jul igen, och nu ska det ges bort secondhand-fyndade julklappar. Men hur gör man egentligen? Lugnt, vi har samlat mängder av tips för att ge dig en idé. Och julpapper – det hittar du också i våra butiker.

Bagaren

I de flesta familjer verkar det finnas en och annan bakare och just husgeråd av kvalitet är enkelt att hitta i våra butiker. För att inte tala om alla roliga böcker om bakverk och bullar. Välj ut en grej, eller köp flera som ett kit. Kanske rentav till någon som vill börja baka?

Bok 49kr, Visp 20kr, DL-mått 35kr, Spatel/degskrapa 10kr, Form 20kr

Inredaren

Hen som följer varenda inredningskonto på instagram och har ett hem som är ett stilleben är både svår och lätt att hitta julklappar till. Svår för smaken är olika, lätt för att inredning på second hand finns det mycket av! Kolla in inredningsskåpen med designers eller bara hitta något som är i betong eller mest populära metallen. Ljushållare kan en inredare aldrig få för mycket av. Klart!

Vas 20kr (båda), Skål 49kr/st, Kruka 19kr, Ljusstake 20kr, Ljuslykta 35kr, Lampa 49kr

Släktens minsta

Leksaker. Det finns inget vettigare att köpa secondhand. Här hittar du småbilar eller djur. Gosedjur och superhjältar. Barnböcker och lego. 

Brio-hund 79kr, Småbilar 10kr/st, Giraff 30kr/st, Ironman 79kr

Resenären

Alltid på väg, ett behov av att se allt och att aldrig stå stilla. Tipsa om tågresor och ge bort en kamera eller en reseguide? Varför inte ett resekit!

Jordglob 89kr, Väska 99kr, Kamera 289kr, Bok 49kr

Pojkvännen

Vare sig man är van vid second hand eller inte så är det väl ändå få som inte uppskattar en fin slips eller ett rustikt vintage-paket för självvård? Kombinera med en bok och du har ett kit!

Slips 29kr, Fluga 30kr, Bok 90kr, Keps 129kr, Självvårdskit 275kr

Musikern

Musikern förstår precis vad som menas i det särskilda ljudet med vinylskivor eller varför det är viktigt med CD-omslagen. Ge en nostalgitripp i julklapp! Kanske ett musiktema? Vinyl 19kr/st, CD 10kr/st, Mikrofon 49kr, Vinylspelare 129kr

Pysslaren

Den där som aldrig tycks tröttna på att pilla in snören i nålsögon, göra om allt de ser till något annat och fylla hemmet med små smarta egenskapande projekt blir alltid glad av lite peppande material och inspiration!

Bok 79kr, Mugg 49kr, Tesil 20kr, Dragkedja 5kr/st, Garn 10kr/st, Sytråd 8kr/liten, 20kr/stor, Synålar 10kr, Stickor 1kr/st, Virknål 5kr/st

Miljöaktivisten

En tygpåse av återanvänd textil, en bok om cirkulär konsumtion, glasburkar och take-away muggar. Servetter av textil med bestick för skogsutflykter. I våra butiker är det lätt att hitta sådant som är 100% hållbart för den som synar allt i sömmarna. Slå in paketet i gammalt tidningspapper, förra årets julpapper eller kökshanddukar.

Mugg 20kr, Glasburk 20kr, Bestick 2kr/st, Tygservett 29kr/st, Bok 49kr, Tygkasse 39kr

Sportaren

Hurtigbullen kan behöva sig en dos hållbara produkter. Hos oss hittar du något i de flesta sporter!

 

Relaterat

Julklappsrecept – Karaff eller tekanna & kryddig äppelmust.

Julklappsrecept – Karaff eller tekanna & kryddig äppelmust.

Gör så här: Köp en karaff eller en tekanna + små koppar second hand. Gör en kryddig äppelmust. Extra god ljummen kryddig äppelmust…

Läs mer


Vi har receptet för en riktigt god jul!

Välkommen in och handla julen hos oss! Det gör det gott för fler. Myrornas överskott går till att hjälpa människor som lever i…

Läs mer


Julklappspanik? Ingen fara! Vi har samlat 25 julklappstips att inspireras av

Julklappspanik? Ingen fara! Vi har samlat 25 julklappstips att inspireras av

Nu börjar det bli hög tid att planera årets julklappsinköp! Bäst för både miljö och människa är förstås att handla dina klappar second…

Läs mer