Steg 2 – Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister!

Steg 2 – Återanvända!

– Högen med grejer som ska lämnas till återanvändning, vad är det för saker? Det som är helt och rent kan lämnas till Myrorna där gör de också nytta i flera led. Hela Myrornas sortiment består av saker folk lämnat in och hela det ekonomiska överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

– Lämna in sådant till Myrorna som du verkligen tror att någon annan vill köpa, som är helt, rent och i fungerande skick. Textil, kläder, möbler, elartiklar, porslin, skor och väskor, glas, porslin, husgeråd, prydnadssaker, smycken, bijouterier, böcker, leksaker, tavlor, speglar, sport- och fritidsartiklar.

– Vissa saker är knepigare att sälja som till exempel sängar och vissa Myrorna-butiker kan inte ta emot större möbler. Se hela listan här med vad du kan lämna och inte. Prata med den butik du tänkt lämna in hos i förväg om du har några frågor.

– Hjälp gärna till att sortera det du lämnar in innan du lämnar det. Packa ömtåliga saker noga. Här kan du få mer pack-tips.

– I vissa städer så finns det en Hämta hemma-service där Myrorna kan köra ut och hämta upp en större mängd av saker som du vill lämna in. Det kan också vara smart att koordinera detta med dina grannar! Läs mer om det här.

– Gör en hög med saker som du kan göra om eller fixa till.

Hjälp till att göra återanvändning till en norm. Prata om det med vänner och bekanta! Sedan kan du klicka dig vidare till steg 3 i den här guiden.

Om du missade något i förra steget kan du klicka här.

Tagga @myrorna