Ny butik i Olskroken i Göteborg!

Nu öppnar vi äntligen en till butik i Göteborg! Vi har länge letat efter ett till läge i Göteborg och nu har vi hittat en fin lokal på Redbergsvägen. På torsdag 18 maj öppnar vi butiken med mängder av fina handplockade varor, och exklusivt på premiären säljer vi resten av Joys gåvor från hennes #rehaul.

Varje vecka besöker över 15 000 göteborgare Myrornas populära butik vid Järntorget, som också är en av våra största butiker, sett till såväl omsättning som yta. Den 300 kvadratmeter stora butik som öppnar i Olskroken blir ett välkommet komplement, och så mycket som göteborgarna skänker så saknas det verkligen inte fina produkter.

Med en till butik i Göteborg vill vi göra second hand än mer tillgängligt för alla second hand- älskare, men vi hoppas också visa fler hur kul det är med second hand.

– Många second hand-aktörer har öppet sporadiskt eller bara på helgerna. För den som verkligen vill göra aktiva val i sin vardag är det viktigt att det är enkelt! Vi måste finnas där konsumenten är och hålla öppet precis som alla andra. Annars blir det för krångligt istället för lustfyllt. På Myrorna hittar man det oväntade, prisvärda plagg och prylar eller de där fina glasen som man samlar på. Att handla second hand är dessutom en konkret insats för den som vill finna bot på sin klimatångest. Forskning visar till exempel att 70 procent av ett plaggs klimatpåverkan under hela sin livscykel kommer från själva tillverkningen. Då behöver vi verkligen maximera grejernas livslängd för att det ska vara värt det!

Förutom de uppenbara miljöfördelarna med att handla second hand, så finns även den sociala dimensionen. Allt överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös. Dessutom är det många hundra personer som årligen gör sin arbetsträning på Myrorna.