Lär dig fynda second hand: så känner du igen en vintageväska

Student- och balsäsongen är här! Stick ut bland alla identiska mörka kostymer och vita klänningar med personliga accessoarer, så som en vintageväska! Få saker var kanske bättre förr men just väskor hade man i alla fall koll på hur man tillverkade. Har du turen att ärva eller komma över en äldre väska second hand är den garanterat av hög hantverksmässig kvalitet och någonting du ska hålla hårt om. Men hur vet man egentligen om en väska är vintage eller inte? Här får du fem tips på vägen:

1. Hög detaljrikedom.

Äldre väskor är ofta genomarbetade med noggrant utplacerade och handsydda detaljer.

2. Matchande tillbehör.

Titta inuti väskan så är det god chans att du hittar en fickspegel eller matchande förvaringsetui som hör till.

3. Utan informationslapp.

I en vintageväska kommer du  inte hitta några tvättråd, på sin höjd kan det finnas en etikett som talar om vilket modehus som har tillverkat väskan.

4. Spännande material.

Äldre kvalitetsväskor producerades inte på löpande band och är därför inte standardiserade på samma vis som de flesta väskor idag. Därför kommer de ofta i spännande och ovanliga material, som till exempel denna clutch gjord av ihopsydda träpärlor.

5. Lär dig känna igen olika tidsepoker.

För att bli proffs på att känna igen vintage måste du titta och klämma på mycket gamla grejer för att lära dig hur modet växlat genom historien och vilka material och detaljer en viss tidsperiod föredrog. Övning ger färdighet!

Här hittar du din närmsta Myrorna-butik. 

Relaterat

Hetaste väskorna våren 2020

Hetaste väskorna våren 2020

Våren 2020 är här och längten efter en ny härlig väska gör sig påmind. Fler och fler har upptäckt att de grymmaste väskorna…

Läs mer


Nyöppnad butik i Stockholm city!

Nyöppnad butik i Stockholm city!

På Mäster Samuelsgatan 49, mitt i shoppingens centrum, snabbspolas nu utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Den 25 februari öppnade vi vår nya…

Läs mer