Överfulla garderober med oanvända resurser borde ge oss klimatångest. Hur främjas ökad användning? – Panelsamtal i Almedalen.

Att hållbarhet och konsumtion hänger tätt samman råder det ingen tvekan om. I samband med årets Almedalen vill Myrorna fördjupa diskussionen – och flytta fokus från konsumtion till användning, något svenskarna borde bli mycket bättre på.

Enligt en undersökning genomförd på uppdrag av Myrorna uppger 9 av 10 har kläder i garderoben som de inte använder. Föga förvånande då svensken köper nästan ett nytt plagg i veckan, motsvarande 13 kilo nyproducerad textil per person och år.

Våra beslutsfattare kan bidra till ett cirkulärt samhälle. Ett konkret sätt är till exempel att möjliggöra för medborgarna att lämna kläder, textil och prylar till etablerade välgörenhetsorganisationer som fokuserar på ökad återanvändning i Sverige. Under panelsamtalet möts representanter från politiken, beteendevetare och Myrorna för att diskutera hur vi kan stimulera till ökad användning.

Tid: tisdag 3 juli 2018, kl. 12:30-13:30
Plats: Ideella trädgården
Arrangör: Myrorna

Deltagare:
Caroline Andermatt, vd på Myrorna, moderator
Ida Lemoine, vd på Beteendelabbet
Kristina Yngwe, Centern, riksdagsledamot, miljöpolitisk talesperson
Lars-Axel Nordell, KD, riksdagsledamot, sitter i miljö- och jordbruksutskottet
Annelie Nordström, FI, riksdagskandidat
Tina Ehn, MP, ledamot i partistyrelsen för Miljöpartiet.

Relaterat

Myrorna i panel om hållbart mode på Stockholm Fashion Week

Myrorna i panel om hållbart mode på Stockholm Fashion Week

Myrornas hållbarhetschef Emma Enebog var inbjuden till ett panelsamtal om hållbart mode på Berns tillsammans med bland annat Emilia de Poret, House of Dagmar,…

Läs mer