Hämtning av dödsbo

Vill du skänka saker till Myrorna i samband med ett dödsbo? Tack för att du tänker på oss! Vi hämtar både hela och delar av dödsbon.

Upphämtning av helt dödsbo

Om du vill skänka ett helt dödsbo till Myrorna bokar vi in en besiktningsdag då en av våra chaufförer kommer ut och tittar på det du vill skänka. Vi tar emot det mesta som är helt och rent som kan säljas vidare i våra butiker eller i vår webbshop. Vi bokar sedan en separat upphämtningsdag då vi packar och hämtar sakerna. Vår hämtningstjänst av hela dödsbon är gratis och vi står för packning och hämtning av de saker, kläder och möbler som vi kan ta emot. Städning och hämtning av resterande saker ingår ej.

Boka hämtning av helt dödsbo här:
gsc@myrorna.se
08-56 31 69 50
Telefontid: Måndag–torsdag 8.00–16.00 och fredag 8.00–14.00

Upphämtning av del av dödsbo

Vill du skänka en del av ett dödsbo, till exempel möbler, kläder eller inredning? Vi erbjuder gratis hämtning i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Norrköping och Linköping. När du skickar in en bokningsförfrågan till oss ser vi över vad det är du vill skänka och uppskattar värdet. Om värdet är tillräckligt återkommer vi till dig med förslag på en upphämtningstid. Vid hämtning av del av dödsbo ingår ej packning av sakerna och vi kan ibland behöva tacka nej till hämtningar som inte blir lönsamma för oss.

Läs mer och boka hämtning

Allt du lämnar till oss gör skillnad

När du skänker något till oss på Myrorna är du med och bidrar till att hjälpa någon som har det extra tufft just nu, eftersom hela vårt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Frälsningsarmén bedriver en rad olika sociala verksamheter och projekt som gör stor nytta i samhället. Det kan till exempel innebära skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn, matservering för personer som lever i hemlöshet eller sommarkollon och meningsfulla fritidsaktiviteter för ungdomar som lever i familjer i ekonomisk utsatthet.

Varför vi ibland behöver tacka nej

Myrorna är en ideell verksamhet där vårt primära mål är att hjälpa människor som lever i utsatthet genom att generera ett årligt ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi behöver därför vara extra noga med våra resurser och kan behöva tacka nej till hämtningar som inte blir lönsamma för oss. Smutsiga, slitna eller trasiga föremål kan vi tyvärr inte ta emot och ibland är vi tvungna att tacka nej till saker på grund av för låg efterfrågan. Våra chaufförer gör alltid en sista bedömning på plats hos dig. Fråga oss gärna om du är osäker på vad vi hämtar!

Vad vi tar emot och inte

Sortimentet i våra butiker och i vår webbshop består helt och hållet av det du och andra lämnar in till oss. Här listar vi vad vi tar emot och vad vi inte har möjlighet att ta emot.

Det här tar vi emot

Det här tar vi inte emot

Stort tack för att du vill skänka möbler och prylar som kan återanvändas till oss! Tillsammans gör vi skillnad för både människa och miljö.

 

 

 

Tagga @myrorna