Hämtning av möbler

Har du möbler hemma som du vill lämna till Myrorna? Låt Myrornabilen hämta!

Gratis upphämtning

Myrorna hämtar möbler du inte längre vill ha! Boka Myrornabilen för gratis upphämtning av soffor, bord, stolar, bokhyllor, byråer och andra otympliga saker du vill ska få pryda någon annans hem. Vi tar emot det mesta som är helt och rent som kan säljas vidare i våra butiker eller i vår webbshop.

Hur bokar man en hämtning?

Vi erbjuder hämtning av möbler hos både privatpersoner och företag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Norrköping och Linköping. När du skickar in en bokningsförfrågan till oss ser vi över vad det är du vill skänka och uppskattar värdet. Om värdet är tillräckligt återkommer vi till dig med förslag på en upphämtningstid.

Läs mer och boka hämtning

 

Möbler vi tyvärr inte tar emot

  • Trasiga möbler och lampor där någon del saknas eller inte fungerar, till exempel byråer med skeva lådor
  • Möbler som blivit utsatta för cigarettrök, skadedjur, kattklös, fläckar eller fuktskador
  • Stoppade möbler med fläckar på dynor och armstöd (undantaget Svenskt Tenn och Carl Malmsten)
  • Nedmonterade/omonterade möbler
  • Kontorsinredning
  • Sängar, madrasser och resårbottnar i dåligt skick eller med fläckar
  • Sänggavlar
  • Piano
  • Vävstolar

Varför vi ibland behöver tacka nej

Myrorna är en ideell verksamhet där vårt primära mål är att hjälpa människor som lever i utsatthet genom att generera ett årligt ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi behöver därför vara extra noga med våra resurser och kan behöva tacka nej till hämtningar som inte blir lönsamma för oss. Smutsiga, slitna eller trasiga föremål kan vi tyvärr inte ta emot och ibland är vi tvungna att tacka nej till saker på grund av för låg efterfrågan. Våra chaufförer gör alltid en sista bedömning på plats hos dig. Fråga oss gärna om du är osäker på vad vi hämtar!

Allt du lämnar till oss gör skillnad

Varje gång du skänker något till oss på Myrorna är du med och bidrar till att hjälpa någon som har det extra tufft just nu. Eftersom hela vårt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, räknas verkligen varenda pryl och plagg du lämnar in. Frälsningsarmén bedriver en rad olika sociala verksamheter och projekt som gör stor nytta i samhället.

Här kan du läsa mer om att lämna in till Myrorna.

Stort tack för att du lämnar in möbler som kan återanvändas till oss! Tillsammans bidrar vi till en mer cirkulär värld.

 

 

 

Tagga @myrorna