Så gör du: Hyllan och dova pallarna i grafiska hudtoner från Myrorna Upgrade by Sanna Evers

En glasvas med snäckor blev till en hudnära möbelgrupp med skira rosa och beige toner. Ordinära pallar och bokhylla får nytt djup med lek med färger och ett intressant klaffbord får en ny innebörd. Sannas styling gav bortglömda möbler en ny identitet som tar plats utan att ta över.

”En samling möbler från olika tidsepoker och stilar. Bordet har fällbara ”trekanter”, perfekt för ett litet kök. De användbara pallarna målades i olika färgtoner för att få en starkare identitet och personlighet. Och den praktiska bokhyllan fick ljusare kanter och utsida än hyllorna. Allt för att skapa lite djup och dynamik” – Sanna Evers

Före

Konferensrumspallar, fanerbokhylla och slitet klaffbord. Sanna såg magin i det enkla och lyfte det med skuggor och knep.

 

Sannas Upgrade

Utifrån en glasvas med snäckor, ljusa skandinaviska rum och våriga buketter skaffade Sanna inspiration och letade bland Caparols kulörer tills hon föll för de matta lackfärgerna CAMEO 70, 79 och 80.

Caparol har färger som gör det möjligt att måla på de flesta ytor. De flesta av möblerna som Sanna har målat om är behandlande på ett eller annat sätt, framför allt lackade eller målade.

Så gör du:

  1. Tvätta först av möblerna med målartvätt. Det är viktigt att få bort allt smuts, fett och kladd.
  2. Om möbeln har sprickor eller skador måste dessa jämnas ut med snickerispackel.
  3. Efter torktiden ska ytorna slipas med sandpapper för att få en slät yta. Har färgen eller lacken lossnat och flagnat på vissa ställen är det viktigt att avlägsna dessa med antingen slippapper eller en färgskrapa. Slipa sedan ytan matt med ett fint slippapper. Sitter färgen bra och utan flagor räcker det med att slipa med det fina sandpappret.
  4. Sedan är det dags att måla! Jag har grundmålat alla möbler med Caparol Häftprimer för att få bästa möjliga underlag att måla vidare på. En fantastisk färg som fäster stenhårt på de flesta ytor t o m glas, hårdplast, keramik och metall. Den behöver tid för att härda innan man kan gå vidare med lackfärgen.
  5. Nu kommer det roliga! Äntligen ska möbeln få sin slutliga karaktär. På alla möbler har jag använt Caparols matta lackfärg. Resultatet blir elegant och sobert.
    Måla alltid minst två gånger så att du får en heltäckande och tålig yta. Torktiden mellan målningarna står tydligt på burken.

Val av penslar!

Att måla med rätt penslar är A och O för ett bra resultat. Här är några penslar som har använts när möblerna har målats. Både breda, smalare och runda lackpenslar. Beroende på om det är stora ytor eller smala ben som ska målas. Rådfråga alltid i färgaffären!

penslar när man målar möbler

Resultat